Header Militaire Dieet1
Gespot door de redactie

Het ‘Militaire Dieet’: dé afvaltrend van 2017?

Door: Marit
25/02/2017

De winter is bijna voorbij en dat betekent: aan het werk voor onze ‘summer body’. Maar wat is nou de beste manier om effectief kilo’s kwijt te raken? We hoorden de laatste veel over het 'Militaire Dieet' als dé afvaltrend van 2017. Maar wat houdt dit dieet precies in? Is het wel zo verantwoord? Wij zochten het voor je uit..

Wat is het Militaire Dieet?

Het Militaire Dieet staat ook wel bekend als het 3 dagen dieet. Je moet je daarbij 3 dagen absoluut aan de voorgeschreven hoeveelheden houden en een vast menu volgen. Je zou er 4,8 kilo mee kunnen verliezen. Of het dieet gezond is.. tja, daar zijn de meningen over verdeeld. Het dieet is naar onze mening op die manier niet echt verantwoord, omdat het lijkt op een crashdieet. De resultaten zullen van korte duur zijn, wanneer je na de dieet-dagen weer begint met ‘normaal’ eten. Wel zou het dieet effectief kunnen werken als je het met de nodige aanpassingen wat verandert. Zorg ervoor dat je meer voedingsstoffen aan het schema toevoegt.

Veel mensen beginnen aan een crashdieet in de hoop veel kilo’s kwijt te raken. Maar dit soort afvalmethodes werken niet op langere termijn en zijn zeker niet gezond. In het Militaire Dieet is het belangrijk om veel water te drinken. Vermijd hierin de frisdranken of andere light-producten. Koffie en thee is wel toegestaan, maar het liefst zonder cafeïne.

Doordat je deze 3 dagen zo weinig eet en weinig voedingsstoffen binnen krijgt, hou je haast geen energie meer over om dagelijks genoeg te bewegen. Het blijft belangrijk om elke dag een half uur te bewegen. Meer dan dit zal je die 3 dagen niet aan kunnen, doordat je waarschijnlijk snel uitgeput bent.

Article Militaire Dieet

Hoe maak je het Militaire Dieet dan gezond?

Het militaire dieet bevat dus weinig voedingsstoffen. Dan mis je calorieën en val je af. De werkelijkheid is echter dat je vooral spiermassa en vocht verliest en helaas maar waar: weinig vet.

Je eet drie dagen lang vrijwel hetzelfde en heel weinig. Ook al mag je onbeperkt water drinken, je lichaam zal meer willen. Eén dag vasten zou op zich moeten kunnen, maar drie dagen is wel lang.

Wij zijn dus geen voorstanders, maar toch zit er een kern van waarheid in het militaire dieet. Want als je je levensstijl omgooit en anders gaat eten dan je nu doet, kun je wel degelijk afvallen. Door onderstaande tips in acht te nemen en toe te voegen aan het militaire dieet kun je wel verantwoord afvallen.

'Your body is the greatest instrument you will ever own'

'Everybody's Free' by Baz Luhrmann

Tips voor gezond afvallen

Onze tips:

  • Eet alleen de gezonde vetten. Het is niet erg als er vet in je eten zit, maar let er wel op wat voor soort vetten. In avocado, zalm en noten zitten de gezonde vetten.
  • Verminder je alcoholgebruik. Witte wijn en bier zijn echte boosdoeners als het om calorieën gaat.
  • Eet maximaal 3 maaltijden per dag. Verdeel de grote eetporties over de dag zodat je niet tussendoor gaat snacken.
  • Eet veel groenten. Van groente ga je vaak ‘voller’ zitten door de vezels en voel je je ook een stuk fitter.
  • Stap over op het drinken van water. Vruchtensappen en frisdranken zitten vol met suikers. Je hebt tegenwoordig water met allerlei verschillende smaken.
  • Probeer verschillende smoothies. In bijvoorbeeld een groene smoothie zitten talloze vitamines en mineralen. Deze smoothies zijn af te wisselen met allerlei fruit en groente.
  • Zorg dat je rustig en langzaam eet. Dit is de manier om je ‘voller’ te voelen dan wanneer je snel door blijft eten en je er te laat achter komt dat je vol zit.
  • Hou een stappenteller bij. Zo kom je erachter hoe ver of veel je elke dag loopt. Geef jezelf een doel en check of jij aan het einde van de week je doel hebt behaald.
14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit