Header Herfsthaar
How to

Drie tips om pluishaar en klitten te slim af te zijn

Door: Lot
26/10/2017

Deze herfst laten we ons dus niet gek maken door statisch pluishaar, mutshaar en klitten. Zo tackel je deze drie haarirritaties:

Wel de muts, niet het mutshaar

Haar dat raar platgedrukt onder je muts vandaan komt hoef je niet te accepteren. Borstel het van tevoren goed door met een borstel van natuurlijk haar (die beschadigt je haar niet) en bindt het daarna samen met een Invisibobble elastiek. Daarmee voorkom je dat er een ‘knik’ in je haar ontstaat en kun je het na het afdoen van je muts weer los dragen.

Komt je haar toch mutserig tevoorschijn? Droogshampoo geeft het als een dolle body terug. Handig om voor dat doel standaard een miniflacon in je tas te hebben zitten. Laatste tip: laat pas geföhnd haar eerst goed afkoelen voor je er een muts overheen trekt. Warm haar neemt de vorm ervan aan, en dan is mutshaar een feit.

Klitvrij

Met een wekelijks haarmasker kom je al een heel eind in de strijd tegen klitten. Laat het voor een dubbel verzorgend effect intrekken gewikkeld in een warme handdoek. Er dagelijks een verzorging doorheen borstelen die je haar makkelijker doorkambaar maakt doet het ook goed (check deze formules). Gebruik hiervoor het liefst een anti-klitborstel, want die tackelt klitten als geen ander zonder een centje pijn, zelfs in nat haar.

Sfeer Herfstlook

Frizz proof

Haar dat gevoelig is voor pluizen en snel statisch wordt, is eigenlijk altijd droog haar. En uitdrogende omstandigheden zijn er in de herfst helaas plenty (de verwarming, sjaals en hoge kragen waar je haar steeds langs schuurt...). Droog haar kan van wrijving met een wollen trui of vest al omhoog gaan staan, en omdat het poreus is en bij vochtig, mistig weer veel vocht absorbeert waarvan het opzwelt zit je ook snel opgezadeld met frizz. Zoek de preventie dus vooral in shampoos, conditioners en andere verzorgende formules die je haar zowel hydrateren als herstellen, en gebruik een borstel van natuurlijk materiaal. Daarvan wordt je haar een stuk minder vatbaar voor pluizen en statische reacties.

Als het al zover is: tem statisch geladen haar met een droogtrommeldoekje (geen grap, in de droogtrommel voorkomt het ook dat je was er gekreukt en statisch geladen uitkomt) of strijk er een beetje haarlak overheen. Pluis in sluik, steil haar verdwijnt door er met je handpalmen een druppel haarserum over te verdelen. In krullend haar of haar met veel slag werkt een olie beter. Dat kan een haarolie zijn, maar een multipurpose oil zoals deze fijne van Ifoulki mag ook.

Author Lot
Lot