Multimasking
Uitgelicht

Multimasking: wat is het en hoe werkt het?

Door: Conny
17/11/2016

Multimasking is helemaal hot op Instagram en houdt in dat je diverse gezichtsmaskers op verschillende zones van de huid gebruikt. Elke zone heeft een andere behoefte, dus het is slim om gezichtsmaskers en huidverzorging daarop aan te passen. Zo doe je dat…

Huid analyse

Iedereen heeft een huidtype, zoals een droge huid, gecombineerde huid of vette huid, maar daarnaast heeft elk huidtype een bepaalde (of meerdere) huidconditie(s). Om erachter te komen in welke huidconditie de verschillende zones van je gezicht verkeren, kun je een huidanalyse laten uitvoeren door bijvoorbeeld een beautysalon in jouw buurt. Hierbij wordt de huid echt van dichtbij bekeken met een speciale lamp en krijg je een duidelijk beeld van de diverse behoeften van de huid. Zo voelt de huid op de wangen vaak droger aan dan op de T-zone (voorhoofd, neus en kin) en kan je op diezelfde plek last hebben van onzuiverheden. Rimpeltjes, bijvoorbeeld boven de mond of rond de ogen, pak je ook het liefst doelgericht aan. Extra aanleiding om voor elk gedeelte van je gezicht een specifiek masker te gebruiken.

Invloeden van binnenuit en buitenaf

Check de conditie van je huid regelmatig, want door het wisselen van seizoenen of door hormonale veranderingen (zoals zwangerschap of het gebruik van anticonceptie) kan je huidconditie veranderen en is het zaak om je multi-masking ritueel hierop aan te passen.

Zo ga je te werk met multimasking

Zodra je weet waar de huid behoefte aan heeft, is het tijd om passende gezichtsmaskers te verzamelen en te beginnen aan een ‘face paint sessie’. Kijk goed op de verpakking van elk masker om te zien hoe lang een gezichtsmasker moet intrekken en stem je ‘smeer-schema’ hier op af. Dus begin met het masker dat het langst moet intrekken en eindig met het masker dat maar kort hoeft in te trekken, zo kom je precies uit qua tijd. Geniet in de tussentijd van een beetje me-time en zet je favoriete muziek op, pak Youtube of een magazine erbij en relax!

Kan je ook multicreamen?

Het principe van multi-masking is ook toe te passen met crèmes: gebruik bijvoorbeeld een hydraterende crème op de droge of vochtarme zones van je gezicht, een matterende verzorging op de T-zone, een oogcrème om de tere huid rondom je ogen te verzorgen en een verstevigende crème voor je hals en decolleté. Multi-creaming zorgt ervoor dat je huid in topconditie komt en precies krijgt wat ze nodig heeft qua huidverzorging.

Nog meer weten over multimasking? Bekijk dan het artikel over deze superpopulaire beauty trend op Trendalert.

Author Conny
Conny