Verzorgjenagelriemen
How to

Hoe verzorg je je nagelriemen?

Door: Conny
22/11/2016

Kouder weer en verwarming maken niet alleen je handen droog, maar tasten ook je nagelriemen aan. Geen fraai gezicht wanneer je je nagels netjes gelakt hebt en je nagelriemen er droog uitzien. Hoog tijd om ze lekker soepel en winterproof te maken met fijne producten en trucs.

Overdag

Heb je een baan waarbij je veel op de computer werkt? Dan kun je je werktijd meteen goed gebruiken om tegelijkertijd je nagelriemen te verzorgen. Kies voor een verzorgende handcrème die ook je nagelriemen aanpakt en masseer deze in de nagelriemen voordat je begint aan het tikken van een nieuw document of Excel file.

Het is key om te kiezen voor een niet vette textuur, want je wilt natuurlijk niet dat je toetsenbord en muis de rest van de week glibberig aanvoelen. Leg standaard een verzorgende tube in je bureaula of wanneer je vaak in de auto zit, kun je ‘m ook daar gebruiken. Wel even goed inmasseren vóórdat je gaat rijden en dit is geen aanrader wanneer je een glad stuur zonder grip hebt.

's Nachts

De nacht is het ideale moment om je nagelriemen optimaal te verzorgen. Week ze in een manicurebad en behandel ze daarna met een heerlijke nagelriemolie, ook wel bekend als cuticle oil, die je nagelriemen zacht en soepel maakt.

Door je handen eerst te weken in warm water, maak je de nagelriemen soepel en duw je ze ook gemakkelijk naar achteren met een speciaal bokkenpootje. Zo kan je nagelriemolie nog beter zijn werk doen, omdat deze tot in alle hoekjes doordringt. Gebruik een roterende massagetechniek en masseer gelijk je eigen handen, voor een spa at home gevoel. Tijdens de nacht laat je alles goed intrekken, zodat je ontwaakt met superzachte nagelriemen die er gezond en glad uitzien.

Maak van de nacht een manicure door je handen en nagelriemen in te smeren met een voedende olie of crème en te slapen met speciale beauty gloves (of hobby handschoenen). Dit zijn handschoenen die ervoor zorgen dat je crème of olie goed intrekt tijdens het slapen.

Author Conny
Conny