Lentekleuren
Gespot door de redactie

Nagels lakken: inspirerende lentekleuren

Door: Marit
18/03/2017

Het is weer lente en dat betekent: de leuke kleurtjes mogen weer gezien worden! Wij geven jou inspiratie voor lentelakjes zodat jij je nagels in de leukste lentekleuren kunt lakken.

Nudetinten

De ‘nude tint’ nagellak is weer helemaal hot dit seizoen. Deze kleur geeft je nagels een gezonde glans met een glanzende en roze tint. Zo lijkt het net de eigen kleur van je nagels. Deze kleur vind je met de wat donkere en lichtere effecten.

Mintgroen

Ook de mintgroene nagellakjes zijn er in verschillende tinten. Je hebt de wat koelere mint kleuren en de warmere mint kleuren. De warmere tint bevat een bruine gloed en zorgt ervoor dat de huid minder bleek lijkt. Met de koelere tint krijg je meer blauw en groen waardoor je huid wat bleker lijkt.

Oranje

De typische look voor het lenteseizoen wordt gecombineerd met een oranje nagellak. Deze kleur vrolijkt op en past gelijk bij Pasen en Koningsdag! Ook voor de zomer wordt oranje de perfecte kleur om te combineren bij een gele look. Vind je de felle oranje kleur te heftig? Dan zijn er ook de lichtere tinten die net die leuke touch aan jouw look geven.

Roze

Je kunt allerlei verschillende kanten op met de roze nagellak. Je hebt de lichtroze varianten, maar ook de donkerroze tinten. De lichtroze kleur wordt vaak door de wat jongere meiden gedragen. De felroze tinten zie je weer terug bij opvallende types die het aandurven om een wat heftigere kleur in hun look terug te laten komen. Voor ieder wat wils dus!

Nagels Lakken

Doe-het-zelf pedicure

Het is ook altijd handig om te weten hoe je de nagels van je voeten behandelt. Wij hebben een aantal tips voor een doe-het-zelf pedicure:

 1. Scrubben en vijlen
  Het is belangrijk eerst je voeten ongeveer tien minuten in warm water te houden. Hierna scrub je de voeten om het eelt weg te halen. Als je geen fan bent van het weghalen van eelt of je hebt nagenoeg geen eelt, kan alleen het weken van je voeten ook genoeg zijn en een fijn gevoel geven.
 2. Dagcrème
  Je gebruikt je voeten natuurlijk elke dag en hierdoor kan je soms een heel erg vermoeid gevoel krijgen. Het is belangrijk om voor het slapen of in de ochtend je voeten in te smeren met een lekkere dagcrème.
 3. Verkleuren van je nagels
  Door allerlei verschillende nagellakjes te gebruiken, kan het zo zijn dat je nagels langzamerhand gaan verkleuren. Leg je vingers (en nagels) af en toe even in een badje van citroensap. Laat het citroensap intrekken en je zult zien dat je nagels weer hun kleur terug krijgen.
 4. Stop met knippen
  Mannen zullen hun nagels het liefst knippen, maar het is beter om een nagelvijl te gebruiken. Hierdoor beschadigen je nagels niet en heb je een minder grote kans dat je nagels te kort worden.
 5. Lak niet altijd
  Het kan je nagels ook goed doen om ze af en toe even met rust te laten. Blijf ook genoeg water drinken, want niet alleen je lichaam hydrateert maar hierdoor ook je nagels.
14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit