Header Nagels Lakken
How to

Nagels lakken: zo doe je dat

Door: Marit
10/07/2017

Het goed aanbrengen van nagellak is lastiger dan je denkt. Maar toch is het iets wat we als vrouwen vaak doen. Daarom nu: perfect je nagels lakken in zes stappen.

De trucjes van het nagels lakken

Het goed aanbrengen van nagellak is lastiger dan je denkt. Als je niet goed lakt, kan de nagellak rondom de nagel op je huid komen of tussen de nagelriemen lopen. De nagellak droogt vaak snel en hierdoor ontstaan er kleine klodders op je nagels en vingers. Je nagels lakken doe je vooral om je handen een beetje op te leuken. Dan is het wel zo fijn als het er ook een beetje mooi en verzorgd uitziet.

Hoe ga je te werk?

Het is belangrijk om op een aantal zaken te letten bij het lakken van je nagels. Met dit stappenplan wordt het allemaal al een stuk gemakkelijker.

Stap 1: ‘Schone’ nagels

Zorg er allereerst voor dat je nagels schoon zijn en dat er geen andere restjes nagellak meer op zitten. Begin dus met de ‘basis’ nagelverzorging. Hierbij is te denken aan vijlen, nagelriemolie aanbrengen en je nagelriemen zachtjes terugduwen. Ga hier niet als een gek te werk. Het is vaak al voldoende om je nagelriemen zachtjes aan te duwen.

Stap 2: De basecoat

Na het ‘ready’ maken van je nagels, breng je een laagje basecoat aan. Dit zorgt ervoor dat je nagels beschermd zijn en een sterkere onderlaag hebben voor de nagellak. Ook zorgt de basecoat dat de nagellak langer blijft zitten.

Stap 3: Kies jouw favo nagellak

Hier wordt het wat lastiger. Kies een leuk kleurtje uit en kijk of je wil afwisselen met kleurtjes of patroontjes in de nagellak. Lak een dun laagje op je nagels en ga niet met een dikke klodder nagellak te werk. Dunne laagjes na elkaar zijn vaak mooier. Breng het eerste lakje in het midden van je nagel aan, lak hierna verder aan de rechter- en linkerkant.

Tip: wil je je nagels langer laten lijken? Houd dan een stukje nagel vrij aan de zijkanten van je nagel. Dit creëert het effect van langere nagels.

Stap 4: Het tweede laagje

Als je zeker weet dat het eerste laagje goed is opgedroogd, kun je de tweede laag nagellak aanbrengen. Door verschillende dunne laagjes aan te brengen, zorg je ervoor dat de nagellak beter en langer blijft zitten.

Stap 5: De topcoat

Zorg ervoor dat de nagellak goed is opgedroogd. Breng dan een dun laagje topcoat aan, zoals de topcoat van Essie Gel Couture.

Stap 6: De laatste check

Zorg dat ook de topcoat goed is opgedroogd. Heb je een beetje ‘gemorst’ met de nagellak? Neem een wattenstaafje met wat nagellakremover en verwijder de nagellak die langs de randen van je nagels terecht is gekomen.

Extra tips

  • Zorg er vooral met donkere nagellak voor dat je eerst de basecoat aanbrengt. Zelfs bij haast is dit belangrijk. Dit voorkomt bijvoorbeeld rode nagels als je de nagellak eraf wilt halen. Ben je toch een beetje eigenwijs geweest? Houd je nagels dan in een sodabadje zodat de laatste restjes nagellak oplossen en je toch weer schone nagels hebt.
  • Staat het nagellak potje al een tijdje? Voeg er dan wat nagellakverdunner aan toe. De Trind nagellakverdunner is een eenvoudig druppelflesje waarmee je jouw favo nagellak weer een verfrissing kunt geven.
  • Heb je korte nagels? Geen probleem! Maar neem dan wel een minder donker kleurtje, want je nagels lijken vaak nog korter door donkere kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een nude-kleur of pastelkleur.
14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit