2240620 Botanics Wallpaper 1920X1080 1
Nieuws

Dit gebeurt er als je je haar verzorgt met natuurlijke ingrediënten (en zo win je een luxe testpakket)

Advertorial
Door: Lot
18/01/2017

Er staat een nieuw haarmerk exclusief op de beautyplanken van bol.com waar we nu al niet meer zonder kunnen. Botanicals is de naam, en in plaats van overbodige siliconen, parabenen en kleurstoffen zit-ie vol speciaal geselecteerde natuurlijke ingrediënten. Gaan we je alles over vertellen.

Als je als haarverzorgingsmerk alleen de beste plantenextracten gebruikt voor je formules, deze in gerecyclede materialen verpakt en ook nog eens rekening houdt met verschillende haartypen, dan zit het met de eerste indruk wel goed.

Maar ja, daarna komt het toch aan op resultaten, want wat we bovenal willen is mooier haar. Het liefst al na de allereerste keer proberen. Dat hebben we inmiddels gedaan (en jij kunt het straks ook doen, zie de Test & Tell winactie) en we kunnen je zeggen: die eerste indruk bleek hartstikke juist.

Over Botanicals

Botanicals noemt zichzelf een atelier dat is toegewijd aan het maken van luxe haarverzorging bereid met biologisch afbreekbare botanische ingrediënten. Dat kun je overdreven uitgedrukt vinden, maar het is wel precies wat het is. Anders dan bij de meeste andere haarmerken gaat het productontwikkelingsproces via vele ervaren kwekers, chemici en botanisten, die allemaal hun passie en expertise inzetten om de beste botanische extracten ter wereld te vinden en verwerken. Duurzaamheid, samenwerking en zorg voor de omgeving waarin al die plantjes groeien en bloeien staan hierbij immer voorop.

O, en ook de (erg fijne) texturen en geuren moeten aan hoge eisen voldoen. Eigenlijk komt het erop neer dat het merk op zoek is gegaan naar nieuwe manieren om haar mooi te maken, met vier complete lijnen voor vier verschillende haartypen als resultaat:

Test & Tell

Hebben jij en je haar zin om het lekkers van Botanicals uit te proberen en je ervaringen via de hashtag #findyourbetternature te delen met andere beautyfans? Wij mogen van elke lijn maar liefst 20 complete productpakketten weggeven.

Geef je vóór 02 februari 2017 op door te mailen naar stijl@bol.com o.v.v. Botanicals Test & Tell en vermeld daarbij je naam, adresgegevens en de naam van de lijn die het beste bij jouw haarwensen past: Rich Infusion, Strength Source, Radiance Remedy of Smooth Ritual. De gelukkige meiden ontvangen in de eerste week van februari bericht.

Lees en bekijk hieronder welke lijn geschikt is voor jouw haartype!

De vier lijnen van Botanicals

 • Koriander
  Strength Source | Kwetsbaar haar
 • Camelina
  Smooth Ritual | Pluizig haar
 • Saffloer1
  Rich Infusion | Droog haar
 • Geranium
  Radiance Remedy | Dof/Gekleurd haar

Droog haar: voedende saffloer

In het oude Egypte werd de olie van de saffloerbloem al verwerkt in voedende zalven, omdat er zoveel lipiden (vetten) in zitten. Die blijken niet alleen enorm voedend te zijn voor een droge huid, maar ook voor droog haar. De Botanicals Rich Infusion lijn op basis van saffloerolie maakt met zijn romige formules (een shampoo, conditioning balm, haarmasker en een leave-in verzorging) droog haar weer zacht en soepel.

Natuurlijk geurakkoord: mysterieus oosters

Zeker proberen: de Softness Salve leave-in, voor dagelijkse verzachting van je haar. Ook fijn als hulp bij het stylen.

Gekleurd en/of dof haar: glansgevende geranium

Door de bloemknop van de geranium heel precies te destilleren, komt een essentiële olie vrij die het haar hydrateert en laat glanzen. Dat maakt het een heel geschikt ingrediënt voor de Botanicals Radiance Remedy lijn, speciaal ontwikkeld voor gekleurd, dof haar. De rijke formules (shampoo, conditioning balm, haarmasker en leave-in spray) verzorgen en verlevendigen je haar en laten het langdurig stralen.

Natuurlijk geurakkoord: fris bloemig

Zeker proberen: de Shine Vinegar leave-in spray, waarmee je je haar direct verfrist, een mooie glans geeft en lekker laat ruiken.

"Bij elke stap in de reis van het leven, hebben we allemaal een kans om onze natuur te verbeteren" - #FindYourBetterNature

Kwetsbaar haar: krachtige koriander

Koriander is een van de krachtigste botanische ingrediënten ter wereld. Extracten van dit kruid hebben met hun hoge concentratie omega-6 vetzuren een herstellende werking op de haartextuur: ze versterken de meest beschadigde haarvezels en verminderen de kans op haarbreuk. Vandaar dat Botanicals ze in een lijn speciaal voor breekbaar, kwetsbaar haar stopte (Botanicals Strength Source), bestaande uit een shampoo, conditioning balm, haarmasker en een leave-in serum, allemaal met vederlichte texturen.

Natuurlijk geurakkoord: verkwikkend

Zeker proberen: de Strength Potion leave-in, om je haar over de hele lengte of alleen in de puntjes te beschermen.

Pluizig haar: gladmakende camelina

De camelina is een kruidachtig bloemetje uit de Franse Vendée, dat slechts één keer per jaar kan worden geoogst. Toch is dat de moeite waard, want de zaden ervan bevatten olie die rijk is aan omega-6 en 9: vetzuren die de haarvezel gladmaken en pluizig haar onder controle houden. Botanicals gebruikte deze luxe olie voor de Botanicals Smooth Ritual lijn (shampoo, conditioning balm, haarmasker en een leave-in crème) die frizz uitbant en je gladde, glanzende lokken bezorgt zonder ingewikkelde stylingtools.

Natuurlijk geurakkoord: houtachtig

Zeker proberen: de Frizz Antidote leave-in crème, om haar dat (snel) pluist voor lange tijd glad en soepel te maken.

Author Lot
Lot