1Headerbeauty
Nieuws

Musthave beautyproducten uit Azië en de UK

Door: Conny
26/08/2016

In Nederland doen we liever gewoon, want dan doe je al gek genoeg, maar in het buitenland denken ze daar weleens anders over met de meest bizarre beautyproducten als resultaat. Je wist waarschijnlijk niet eens dat ze bestonden, maar deze musthaves staan op elk badkamerplankje in Japan, Korea en Engeland.

1Asianwoman

Is het een paardenborstel of een pluizenverwijderaar? Nee, het is een gezichtsborstel gemaakt van rubber. Deze slimme tool gebruik je samen met een cleansing gel om zo je huid intensief te reinigen. Een andere borstel komt ons bekender voor en lijkt op de bekende detangle brush. Maar in real life is het een detangler voor je huisdier! Ook je viervoeter heeft weleens een knoop of klit in z’n vacht en met deze high tech pet brush borstel je die eruit. Diva approved natuurlijk. Maar wat doe je toch in vredesnaam met een plastic tomaat? Je lippen voller maken in het logische antwoord. De tomaat is het pompje en aan de binnenkant zit een opening die je op je lippen plaatst. Door te pompen, zuig je je lippen vacuüm, wordt het bloed naar de oppervlakte van de huid getrokken met volle Kylie Jenner lippen als resultaat. Uiteraard is het effect tijdelijk en het gebruik voor eigen risico!

Hoe komt het toch dat er vooral veel bijzondere beautyproducten uit Azië komen? De Aziatische consument geeft relatief gezien meer geld uit aan uiterlijke verzorging dan bijvoorbeeld de Europese consument. In Korea is het heel normaal om je gezicht te reinigen in 10 tot 15 stappen, waarvoor je dus net zoveel producten nodig hebt. Doordat er een grote industrie is op beautygebied in Azië, wordt er meer ontwikkeld, waaronder ook veel gekke of opmerkelijke producten. In Azie lopen ze vaak ver vooruit op beautygebied, dus het is hoogstwaarschijnlijk dat de volgende beautyhype over komt waaien uit Korea of Japan, net als met de BB cream destijds.

1Ipad

Maar in Engeland kunnen ze er ook wat van. Innovaties op beautygebied komen namelijk ook vaak uit ‘the UK’. Veel hippe, kleine beautybrands ontstaan in Engeland en worden daarna wereldberoemd. Zo maakt het Engelse merk Bubble T Cosmetics beautyproducten die geïnspireerd zijn op het gelijknamige Taiwanese drankje, bijvoorbeeld douche jelly die verandert in schuim zodra je jezelf ermee insmeert onder de douche. Het Engelse merk The Vintage Cosmetic Company maakt beautyproducten in vintage verpakkingen en heeft ene bijzondere ‘brush cleaninig tool’ in het assortiment waarmee je je beautykwasten reinigt, zodat ze fris en fruitig blijven. Een andere Engelse topper is Barry M, een merk dat eerst vooral populair werd onder de make-up artists en drag queens, maar inmiddels wereldwijde roem heeft verworven onder internationale beauty addicts. Dit merk grossiert in opvallende knal make-up, maar ook nude make-up en groene lipstick die bij elk persoon een andere kleur roze wordt wanneer je je lippen ermee stift.

Author Conny
Conny