No Makeup Look
How to

Was je in 2016 ook al fan? Dit is de No Make-up Look anno 2017

Door: Conny
18/01/2017

De No Make-up Look was in 2016 al een gigahit dankzij celebs zoals Alicia Keys en Gisele Bündchen, maar in 2017 zet deze trend de stijgende lijn gewoon voort. Helemaal nu Kim Kardashian weer in het openbaar verschijnt en zich deze populaire look lijkt te hebben aangemeten.

Wat is de No Makeup Look ook alweer?
Bij #nomakeup draait het eigenlijk om er zo mooi en natuurlijk mogelijk uit te zien, met behulp van de juiste beautyproducten. Een beetje zoals een verbeterde versie van jezelf. Dus geen plakkaten foundation en overdadige blush of oogmake-up, maar subtiel, naturel en vrouwelijk.

Hoe zag de No Makeup Look er in 2016 uit?
Luchtige foundations zoals cushion foundations hielpen je die natuurlijke look met toch een beetje dekking en egalisering te bereiken. Transparante texturen (ook wel ‘sheer textures’ genoemd), highlighters, contouring en natuurlijke tinten op wangen, ogen en lippen zorgden voor een geslaagde look.

Hoe ziet de No Makeup Look er in 2017 uit?
In 2017 gaan we nog een stapje verder en draait het allemaal om een huid die kan ademen. Het is dus key om je huid optimaal te verzorgen, zodat deze in topconditie komt en je verder weinig nodig hebt. Strobing, baking en contouring worden allemaal overboord gegooid dit jaar en het doel is een stralende huid van binnenuit met wat hulp van producten die je een ‘fresh glow’ geven, alsof je net een goede nacht slaap achter de rug hebt.

Naturel Makeup Look

Hoe krijg je de No Makeup Look voor elkaar?
Bescherm je huid van jongs af aan tegen UV-straling door elke dag (ook wanneer de zon niet schijnt) een SPF te dragen. Zo voorkom je een oneffen teint en pigmentatie in de huid en dat is heel belangrijk bij de nomake-up look, aangezien de basis zo egaal en rustig mogelijk moet zijn.

Een tinted moisturizer voorziet je huid van een gezond, maar transparant tintje en een vloeibare concealer camoufleert donkere kringen onder je ogen. De wangen geef je een glow met een cremeblusher die ook een transparante textuur heeft en gloss mag weer, dus wanneer je de lippen net wat meer volume en kracht wilt geven, vul je ze in met een gekleurde, transparante gloss.
De wimpers krijgen een vleugje mascara en de oogleden blijven vaak nude met misschien een heel subtiel lijntje op de wimperlijn in een natuurlijke tint. Let erop dat je wenkbrauwen goed gegroomed zijn, dus check ze van dichtbij met LED-spiegeltje en pincet, zodat wildgroei geen kans krijgt.

Kim Kardashian heeft zichzelf opnieuw uitgevonden
Nadat Kim K. in Parijs overvallen en berooft werd eind 2016, was ze een tijdje uit de schijnwerpers. Nu wordt ze weer gespot in het openbaar en de foto’s laten een nieuwe Kim zien. Haar haren los en lang als een seventies amazone en haar make-up is veel natuurlijker met een dauwachtige finish. Kim is dus helemaal fan van de nieuwe No Make-up Look.

Author Conny
Conny