Nokia Header 3
Review

Eindelijk een smartwatch met goede looks: Nokia Steel HR Rose Gold

Advertorial
Door: Lot
7/05/2018

Wij hebben ‘m gevonden: de get-in-shape smartwatch waarmee je je ook kunt vertonen als je je niét in het zweet aan het werken bent, zoveel stijl heeft-ie. Ontdek de Nokia Steel HR Rose Gold. Slim kan heel stijlvol zijn.

In shape raken gaat een stuk gemakkelijker met een smartwatch om je pols. Stappen en calorieën tellen, je hartslag monitoren, vorderingen visualiseren, je kunt het allemaal gerust aan hem overlaten. Eén puntje van kritiek: zijn looks. Aan het gemiddelde activity tracking horloge zie je al van verre dat het een sporthorloge is, en dat mag best een tandje minder opvallend. Het leven is tenslotte geen eindeloze workout, er zal ook wel eens gewerkt, geborreld en zo meer moeten worden. Als je dat liever met iets meer stijl om je pols doet, stellen we graag de meest stylish hybride smartwatch van nu aan je voor: de Nokia Steel HR Rose Gold.

Knap van binnen en buiten

Nokia’s nieuwste smartwatch is met zijn ronde wijzerplaat, slanke wijzers en roségouden stainless horlogekast een klassieke schoonheid onder de sporthorloges. Hij komt in vier verschillende uitvoeringen: twee met een siliconen bandje (lichtgrijs en zwart), twee met een bandje van leer (zwart en donkerblauw). Achter zijn knappe buitenkant gaan alle mechanismen schuil die je mag verwachten van een eersteklas smartwatch. Die zullen we eens even uitgebreid opsommen, anders geloof je het niet.

Sportieve benefits

1. Intuïtieve hartslagmonitoring

De Steel HR Rose Gold doet dag en nacht aan hartslagtracking, tijdens workouts en daarbuiten. Zo kun je continu en in één oogopslag je hartslag checken. Via het gepersonaliseerde rapport in de gratis Nokia Health Mate-app zijn achteraf je prestaties in te zien en vind je informatie over de maximale hartslag en de tijd die is doorgebracht in elke hartslagzone.

2. 24/7 activitytracking

Tijdens meer dan dertig activiteiten (waaronder wandelen, hardlopen, zwemmen, tennis, squash, voetbal, basketbal, dansen en boksen) houdt hij automatisch bij welke afstand je hebt afgelegd, je stappen of slagen en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Dat krijg je meteen te zien op je scherm (net als je hartslag), maar je kunt ook een gedetailleerd overzicht opvragen op je smartphone.

3. Waterdicht tot 50 meter

Zwemmen, snorkelen, douchen, verzeild raken in de regen… de waterbestendige Steel HR kan het allemaal aan.

4. Duurzame batterij

De herlaadbare batterij gaat tot 25 dagen lang mee bij normaal gebruik en 5 dagen in workout modus, wat uniek is voor een hartslagtracker. Bovendien kan hij het nog eens 20 dagen extra volhouden in stroombesparingsmodus, als dus alleen de tijd- en activity tracking functie actief zijn. Hierdoor kun je hem gemakkelijk meenemen van kantoor naar sportschool en door naar een avond de hort op.

5. Slaapmonitoring

De Steel HR heeft het ook meteen door wanneer je slaapt en analyseert bovendien je slaapcycli. Dat heeft als voordeel dat hij je kan wekken op een ideaal moment in een slaapcyclus – Smart Wake-Up™ noemen ze dat bij Nokia. In plaats van een specifieke wektijd stel je een bepaalde periode in, waarna je met een stil vibrerend alarm tijdens je lichte slaap binnen deze periode wakker wordt gemaakt. Zo sta je een stuk fitter op.

Inarticle Pbp Nokia V2

Zij testte ‘m

Benieuwd hoe de Nokia Steel HR Rose Gold het in de praktijk doet? Hannah Vreugdenhil van Personal Body Plan probeerde hem uit/ deed een testrondje:

"Wat ik meteen al mooi vond, is de combinatie van de Rose Gold horlogekast met het siliconen horlogebandje. Mocht je dit toch niet mooi vinden dan kun je het bijgeleverde extra horlogebandje proberen of uit meer opties kiezen via de Nokia store. Het 40 mm ontwerp van dit horloge past prima bij mijn pols en door het strakke design vond ik het prima te combineren met mijn outfits. Het horloge is bovendien erg licht, hierdoor kon ik hem makkelijk omhouden tijdens het sporten.

Het is niet alleen een horloge, het is ook een smartwatch. Je kan er ontzettend veel mee. Om alle functionaliteiten te gebruiken heb je de Nokia Health app nodig. Deze is makkelijk vindbaar en de installatie is super easy. De meeste instellingen zijn al automatisch ingesteld, dus je hoeft echt geen whizzkid te zijn om de smartwatch te gebruiken.

Kortom: dit horloge is een smaakvol en prima tool om je gezondheid te monitoren. Ook in de gym voelde het horloge prettig en was de app makkelijk te gebruiken. Ik vond het gebruik van smartwatches altijd een beetje overrated, maar dankzij dit horloge ben ik om. Niet alleen een aanrader voor je sportuitrusting, ook voor je garderobe!"

Nokia vroeg mij de Heart Rate & Activity Watch te reviewen. Done! Voorlopige conclusie: Eenvoudig te gebruiken, strak ontwerp een musthave voor iedere fitgirl!

Hannag Vreugdenhil
Author Lot
Lot
? Praat mee

Wat vind jij van de nieuwe Nokia SmartWatch?

De discussie kan niet worden getoond vanwege je cookie instellingen.