Nude Lipstick Huidskleur
Gespot door de redactie

Welke nude lipstick past bij een lichte, getinte of donkere huidskleur?

Door: Conny
8/04/2017

Weet jij waar je op moet letten bij het uitzoeken van een goede nude lipstick die past bij jouw huidskleur? Wij hebben uitgezocht hoe je jouw perfecte nude tint vindt die past bij een lichte, getinte of donkere huidskleur.

Lichte huid

Er zijn waanzinnig veel soorten nudes (huidskleurige lippenstiften) voor de lichte huid verkrijgbaar. Van echt creamy in heel licht tot oudroze met een transparant effect. Kies je voor heel licht á la Kim Kardashian? Pas dan op dat je lipstick niet dezelfde kleur heeft als je huid of zelfs nog lichter is. Dat geeft een onnatuurlijk effect en dat is nou juist niet de bedoeling van een nude lipstick. Mooie kleuren zijn babyroze, bitten (de kleur alsof je net gezoend hebt), warm beige of glossy mauve.

Getinte huid

Een getinte huid kan veel kleur hebben. Wanneer je zoekt naar nude, kan je het ook in de perziktonen of rozetonen zoeken. Mooi, fris en vrouwelijk. Ga voor een oudroze, transparante tint. Hierbij lijkt het net alsof je natuurlijke lipkleur extra is aangezet. Pas op voor echte beigetonen met teveel blauwpigment erin. Die laten je lippen grauw en grijs lijken. Taupe is ook een goede nude optie voor de getinte huid, het liefst in een semi-dekkende variant.

Nude Lipstick

Donkere huid

Wanneer het op nude lipstick aankomt, kan het een struggle zijn om de juiste tint en textuur te vinden die past bij een donkere huidskleur. Allereerst is het goed om verder te kijken dan wat er ‘nude’ uitziet in de lipstickhuls. Je zoekt namelijk een tint die past bij de kleur van jouw natuurlijke lippen. Ga dus voor mocha of toffeekleuren met een creamy textuur en transparante look. De transparante look geeft je lippen het mooiste nude effect, omdat je geen risico loopt op een craquelé effect. Een glansje is mooi, maar een shimmer doet het nude effect teniet.

Mat of glanzend

Wanneer je kiest voor een matte nude lipstick, ga er dan wel vanuit dat je look niet natuurlijk zal ogen. Matte nudes dekken vaak heel goed en hebben geen transparante look. Let er ook op dat je lippen in topconditie zijn wanneer je kiest voor mat. Velletjes of gebarsten lippen zijn echt een no-go wanneer je voor mat gaat. Bij glanzende nudes valt een velletje hier of daar niet zo op en die hebben vaak een transparant effect, waardoor je nude lippen er natuurlijker uitzien.

Author Conny
Conny