Header Optie 1
Uitgelicht

Ode aan één van onze favoriete skincare brands: Olaz

Advertorial
Door: Lot
1/02/2017

De kans is groot dat je wel eens iets gesmeerd hebt van Olaz, of anders je moeder of oma wel. De kans is ook groot dat dat alweer járen geleden was. Jammer, want dan heeft je huid dus een heleboel moois gemist. Vijf goede redenen om dit fijne merk te herontdekken:

1. Hydratatie staat hoog in het vaandel

Olaz heeft een naam hoog te houden op het gebied van hydratatie. Het allereerste product, de bekende ‘roze’ beauty fluïde, werd precies 65 jaar geleden ontwikkeld door de Zuid-Afrikaanse chemicus Graham Wulff. Uit liefde mag je wel zeggen, want hij wilde er vooral zijn vrouw een plezier mee doen. Die had namelijk ontzettend genoeg van de vettige, rijke moisturizers waar vrouwen in die tijd op aangewezen waren als ze hun huid wilden hydrateren.

Mevrouw Wulff verlangde naar een intensieve, doch lichte vochtverzorging en blijkbaar was ze niet de enige. De Oil of Olay fluïde (nu Olaz Beauty Fluid) werd direct een succes en nog steeds zweren vrouwen wereldwijd bij deze klassieker die de huid helpt om vocht vast te houden zonder een vettige film achter te laten.

Inmiddels heeft Olaz nog zo’n luchtige, intensief hydraterende formule uitgebracht, maar dan een die actief is in anti-aging: Total Effects 7-in-1 Feather Weight Vederlichte Dagcrème trekt meteen in, pakt huidveroudering op zeven fronten aan (net als de rest van de lijn, zie ook hieronder) en werd laatst nog door consumenten uitgeroepen tot product van het jaar.

Olaz1

2. Er wordt serieus aan anti-aging gedaan

Daar sta je misschien versteld van! Olaz is allang niet meer alleen het merk van de iconische potjes dagcrème, maar een steeds serieuzere speler op de huidverjongingsmarkt. In het schap vind je een heleboel producten vol bewezen werkzame anti-aging ingrediënten, ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde dermatologen.

We noemden net al de Total Effects 7-in-1 lijn, een enorm uitgebreid gamma dat zich met vitaminen en antioxidanten richt op de zeven meest voorkomende tekenen van veroudering (fijne lijntjes en rimpels, een onregelmatige huidstructuur, dofheid, zichtbare poriën, een niet-egale huid, verlies van stevigheid en vochttekort), maar ook de Olaz Regenerist en de Regenerist Luminous producten zijn de moeite van het ontdekken waard.

De eerste schudt de celvernieuwing wakker met amino-peptiden, een olie-vitaminemix en een elastinestimulerend complex, waardoor cellen zich tien jaar jonger gaan gedragen en je huid er snel steviger, zachter, rimpellozer en egaler op wordt (tip: er zit een serum en een crème zonder parfum tussen!).

De Luminous lijn voegt daar nog een skin brightening complex (met onder andere n-acetylglucosamine en niacinamide) aan toe dat pigmentvlekken helpt vervagen en voorkomen in de diepere huidlagen, en je huid zo steeds een beetje egaler en stralender maakt.

"Alle moisturizers binnen de Total Effects lijn zijn uitgerust met een breed spectrum zonnefilters. Zo blijft je huid goed beschermd tegen de schadelijke en verouderende effecten van UVB- en UVA-licht."

3. Olaz maakt grondig cleansen makkelijk

Skincare kan pas echt goed werk verrichten op een schone huid, en voor een echt schone huid moet je eens een elektrische reinigingsborstel proberen. Dankzij de vibrerende borstelhaartjes wordt veel meer vuil, make-up en ook dode huidcellen verwijderd dan tijdens reinigen met de hand, dus na afloop voelt je huid lekker zacht en kunnen ingrediënten in huidverzorging beter worden opgenomen.

Olaz heeft ook zo’n e-cleanser, het Regenerist 3-Zone Super Reinigingssysteem, speciaal ontwikkeld als voorbereiding op je anti-aging skincare routine. De zachte borstelkop houdt rekening met de kwetsbare huidbarrière en sluit aan op de gezichtscontouren, zodat ook moeilijk bereikbare gedeeltes als je kin en T-zone goed schoon worden.

Je kunt er je eigen cleanser bij gebruiken of de Renegerist Skin Perfection Cleanser, net gelanceerd en qua werking precies afgestemd op het reinigende, exfoliërende effect van de borstel.

4. Ook je body profiteert van alle expertise

Voorbeeld: een tijd geleden bundelden Olaz en scheerkampioen Venus hun krachten, wat de ideale mesjes opleverde voor vrouwen die hun scheergel voor het gemak wel eens vergeten. De door Olaz ontwikkelde ingebouwde gelkussentjes geven tijdens het scheren huidverzorgende ingrediënten af die de vochtbalans van je huid intact houden en apart scheerschuim overbodig maken.

Wil je graag én-én, hebben Olaz en Venus ook een paar échte scheergels in de aanbieding voor dubbele verwennerij.

Author Lot
Lot