Header Philips Lumea Prestige 1
Review

Haarvrij in een flits: Jamie Li test de nieuwste IPL tool

Advertorial
Door: Lot
29/04/2017

Best jammer dat ongewenst haar na jaren van scheren/waxen/epileren nóg niet snapt dat het weg mag blijven. Frustrerend ook. Brengt een IPL apparaat voor thuis daar verandering in? Jamie Li van Quarter Magazine testte het uit.

De nieuwe IPL

Het wordt de tweede keer dat we bij Stijl een IPL ontharingstool aan den lijve ondervinden. Een paar maanden geleden was het nog de Lumea Prestige SC2009/00 van Philips, destijds de meest innovatieve in zijn soort. Omdat de reviews op het testen van de Lumea Prestige SC2009/00 zo positief waren zijn we nu reuze benieuwd naar zijn opvolger, de Philips Lumea Prestige BRI956/00.

Als eerste IPL ter wereld komt dit apparaat met gebogen opzetstukken voor benen, bikinilijn, oksels, armen en buik, zodat het je lichaams- en gezichtscontouren extra goed kan volgen. Het opzetstuk voor je gezicht is plat en heeft een speciaal filter en een klein venster voor het veilig en nauwkeurig behandelen van bovenlip, kin en bakkebaarden.

Ook is hij uitgerust met een zogenaamde SmartSkin-sensor. Je richt hem op de te ontharen zone en hij kiest zelf de juiste intensiteit op basis van je huidskleur. Dankzij deze technische snufjes mag je rekenen op nog mooiere resultaten. Concreet: tot 92% haarvermindering na drie behandelingen en een huid die tot wel twee maanden zacht en glad blijft.

Wat doet IPL precies?

Eerst nog even hoe het ontharen met IPL in zijn werk gaat. IPL staat voor Intense Pulsed Light, ofwel lichtflitsen op de huid die door het pigment in het haar en de haarwortel worden geabsorbeerd en omgezet in warmte. Dit zorgt er tijdens een professionele IPL behandeling in een salon voor dat het haarzakje blijvend wordt vernietigd zodat de haar niet meer terugkomt.

Bij een thuisbehandeling belanden de haarzakjes van haren die zich in de groeifase bevinden in de rustfase, waardoor het haar veel langzamer dan normaal teruggroeit *. Omdat niet alle haren op het hetzelfde moment in de groeifase zitten, kun je het beste beginnen met vier à vijf weken tweewekelijks behandelen. Dan is al het haar qua groei wel tot rust gebracht. Plan daarna elke vier tot acht weken een onderhoudsbeurt in, dan blijven haartjes weg en voelt je huid 'eeuwig' glad en zacht.

* Kleine kanttekening: ontharen met IPL werkt alleen als sprake is van een groot contrast tussen het pigment in de haarkleur en in de huidskleur. Wit, grijs, lichtblond en rood haar is er daarom helaas ongevoelig voor, net als een zeer donkere huid.

Philips Lumea Prestige Ontharen Jamie Li
Philips Lumea Prestige BRI956/00 - IPL lichtontharing

Philips Lumea Prestige BRI956/00 - IPL lichtontharing

De Philips Lumea BRI956/00 Prestige verricht wonderen om teruggroei van haar op het lichaam te voorkomen. Zachte lichtpulsen zorgen, indien …

Nu beginnen = ruim voor de zomer haarvrij

Zo’n IPL thuistraject vraagt dus wel wat geduld, maar met de Lumea Prestige hoef je gelukkig geen uren uit te trekken voor een behandeling. Eerder vijftien minuten, en dan rekenen we alle lichaamszones mee. Komt door het grote venster van 4,1 cm² waarmee grote, vlakke delen (benen, armen of buik) effectief kunnen worden behandeld.

Als je er ergens de komende weken mee begint, hoef je straks een zomer lang niet te scheren of anderszins. Hooguit nog een kwartiertje IPL-en om de boel te onderhouden.

IPL getest door Jamie Li

Acht weken lang testte beauty- en fashion journalist (en natuurlijk bekend vlogster) voor Stijl Magazine de nieuwste Philips Lumea Prestige. In deze videoreview hoor je alle ins & outs over het gebruik en effect van de Lumea én verklapt Jamie waar ze zoal -naar eigen zeggen- flink behaard is... Kijk mee!

Meer zien van Jamie Li? Volg haar op Instagram of YouTube.

Author Lot
Lot