Header Ontharing
Uitgelicht

Een zomer lang haarvrij – opties voor ontharing

Advertorial
Door: Lot
16/04/2018

Zomertijd is ontharingstijd. Hoe pak je het dit jaar aan? En vooral: hoeveel tijd wil je erin investeren? De slimste ontharingsmethoden van nu, van snel-snel-snel tot geleidelijk-maar-grondig.

Last-minute glad – scheren en trimmen

Voordeel: je boekt er snel een superglad resultaat mee zonder een centje pijn te lijden. Nadeel: de gladde finish is van korte duur. De dag erna ‘mag’ je weer.

Het allereerste scheerapparaat voor vrouwen werd ruim honderd jaar geleden, in 1915, gelanceerd door de Gillette Company. Niet eerder hield een scheersysteem rekening met typische vrouwelijke rondingen, met als gevolg minder sneetjes en een gladder scheerresultaat. De huidige Gillette scheermesjes doen dat nog steeds (veel beter zelfs) en ondertussen houden ze je huid ook perfect gehydrateerd en gevoed.

De Gillette Venus Snap bijvoorbeeld (in handig miniformaat, past in elke vakantiekoffer) bevat beschermende vochtstrips waardoor de vijf mesjes soepel over de huid glijden. Dat komt niet alleen de gladheid ten goede, maar ook de conditie van je huid. Voor nog meer huidverzorgend voordeel mag je er natuurlijk altijd een scheergel bij gebruiken. De Gillette Satin Care Vanilla Cashmere scheergel is verrijkt met hydraterende bestanddelen die normaal gesproken in skincare zitten. En daar wordt je huid superzacht van.

Tip: in de Gillette Venus Giftpack zit het Venus Snap scheermes samen met een navulmesje en een haarborstel in een compacte reisetui. Ideaal voor onderweg.

Delicate lichaamsdelen

Je bikinilijn heb je vast wel eens getrimd, maar met de nieuwe Sensitive Precision Expert Beauty Styler van Veet geef je ook andere delicate lichaamsdelen een zachte, precieze trim. Je onderarmen bijvoorbeeld, of je oksels. De mesjes raken je huid niet aan, dus je loopt geen risico op wondjes. Daarom is hij ook heel geschikt voor het verwijderen van ongewenst gezichthaar en het in vorm brengen van je wenkbrauwen (zie onderstaande video). Het voordeel van trimmen is dat je geen last van stoppels of ingegroeide haartjes krijgt. Bovendien bepaal je zelf op welke lengte je ‘snoeit’. De Sensitive Precision Expert Beauty Styler komt met een tweezijdig instelbaar trimhoofd van 16 mm en 6 mm, en een opzetkam voor een gelijkmatige haarlengte van 2 of 4 mm.

Tip: in de tijd die nodig is voor een scheerbeurt onder de douche, doet ook de Veet In-Shower-Ontharingscrème zijn werk. De formule verwijdert haartjes zo dicht mogelijk bij de wortels, zodat je net iets langer haarvrij blijft.

Iets meer moeite: waxen en epileren

Voordeel: haar wordt met wortel en al verwijderd, dus groeit zachter terug en kan tot wel vier weken wegblijven. Nadeel: helemaal pijnloos is het niet, maar de nieuwste apparaten en formules beperken het ongemak tot een minimum.

Een goede epilator heeft een relatief breed opzetstuk en extra veel precisiepincetten die zelfs heel korte haartjes van 0,5 millimeter meepakken, waardoor je sneller haarvrij bent. Ben je een beetje een pieperd? Epileer tijdens het douchen of badderen, of meteen erna. Wanneer poriën iets openstaan door warmte, laten haartjes zich makkelijker en minder pijnlijk verwijderen.

De meeste epileerapparaten zijn daarom zowel nat als droog te gebruiken. De Braun Silk-épil 9 SensoSmart is de eerste epilator met SensoSmart™ technologie. Oefen je te veel druk uit, dan gaat er een rood waarschuwingslampje branden. Zo weet je zeker dat je huid nooit beschadigd raakt.

Wax on, wax off

Ook waxen vraagt om iets meer geduld, maar vervolgens word je wel beloond met een wekenlang gladde huid. Op de lange termijn bespaart dat juist veel tijd. De pijn valt echt heel erg mee. Er zijn tegenwoordig extra grote waxstrips speciaal voor het lichaam te krijgen, die in één keer een heleboel huid haarvrij maken. Hoef je dus niet steeds opnieuw de tanden op elkaar te zetten.

Probeer de Veet Natural Inspirations Waxstrips waar allerlei natuurlijke, huidkalmerende ingrediënten aan zijn toegevoegd (ook verkrijgbaar voor de gezichtshuid). Of anders de Veet Easy-Gelwax™ Waxstrips. Die hebben hetzelfde formaat, alleen werken ze net iets anders: in plaats van ze warm te wrijven tussen je handen, mag je deze strips direct aanbrengen. De gelformule vloeit vervolgens vanzelf om de haartjes heen zonder zich aan je (gevoelige) huid te hechten. Bij het verwijderen van de strip komen daarom alleen de haartjes mee, de huid wordt met rust gelaten.

Geduld is een gladde zaak: IPL-en

Voordeel: als je braaf het hele behandelingstraject volgt, ben je na een paar weken voorgoed af van ongewenst haar. Nadeel: ontharen met IPL werkt alleen bij een groot kleurcontrast tussen het pigment in je haar en in je huid. Op wit, grijs, lichtblond en rood haar heeft het daarom jammer genoeg geen effect, net als op een heel donkere huid.

IPLis de afkorting van Intense Pulsed Light, ofwel zachte lichtflitsen die de haarzakjes verwarmen zodat haren qua groei sneller in de rustfase belanden en uiteindelijk uitvallen om niet meer terug te komen. Je hebt er wat discipline voor nodig en vooral ook tijd: bij voorkeur begin je er ruim voor de zomer mee. Het is namelijk zo dat je de eerste vijf tot acht weken tweewekelijks moet flitsen om alle haartjes in rust te krijgen. Daarna volstaat een vier- tot achtwekelijkse onderhoudsbeurt om je huid zacht en glad te houden. Dat flitsen zelf is trouwens zo gepiept en voelt niet vervelend, eerder prikkend dan pijnlijk.

Bij de Braun Silk-expert 5, een van de nieuwste en meest innovatieve IPL apparaten voor thuis, behandel je een onderbeen in gemiddeld acht minuten. En dat gaat er uitermate veilig aan toe: als eerste IPL thuistool met een SensoAdapt™ teintsensor past hij zijn lichtintensiteit continu en automatisch aan aan de huidtint, want die kan per lichaamsdeel verschillen. Bovendien flitst hij alleen als hij volledig in contact is met je huid. Je kunt hem inzetten om onderbenen, oksels, bikinilijn en zelfs je onderarmen haarvrij te krijgen. En met de gratis te downloaden behandelingskalender hou je gemakkelijk je persoonlijke behandelplan en vooruitgang bij. Super handig!

Author Lot
Lot