1 Nagels
Nieuws

Ook deze 90’s beautytrend maakt nu een comeback!

Door: Conny
22/08/2016

Net nu je gewend bent aan de revival van de tattoo choker en de bruine lipstick, is er weer een nieuwe 90’s beautytrend die een ware comeback maakt: de French manicure!

De bekende babyroze nagels met grote, witte nageltip waren meer dan hot in de jaren negentig. Celebs van J.Lo, Bitney Spears en Jessica Simpson waren en masse aan de French manicure. Hoe witter die tip, hoe beter en hoe langer de (vaak fake) nagels, des te sexier de look! Gelukkig maakt deze trend haar comeback in een iets ander jasje, want de nieuwe French manicure is meer een ‘inspired by’ versie van wat we ten tijde van het Spice Girls decennium zagen.

2 Manicure

De omlijste French manicure
Bij deze techniek is de rand van de tip eigenlijk zichtbaar rondom de gehele nagel. Dus Lak je nagels volledig in een kleur en lak in het midden van je nagel een vierkant of rechthoek met een andere kleur, zodat de eerste kleur fungeert als ‘omlijsting’.

De colorblocking French manicure
Kies twee van je favo tinten en pas de French manicure techniek toe, waarbij je de tip van je nagel een andere kleur geeft. Gebruik het liefst twee contrasterende kleuren voor een colorblocking effect.

Messy French manicure
Lak je nagels in een nude tint en geef de tips een gouden of zilveren kleur. Dit mag rommelig, alsof je het even snel tijdens de lunchpauze hebt aangebracht. Lekker makkelijk wanneer je geen nail-art expert bent!

1 Manicure

Key voor een geslaagde look is dat je nagels er gezond en verzorgd uitzien. Zorg er dus voor dat ze allemaal een gelijke lengte hebben en mooi ovaal of vierkant gevijld zijn. Geef je nagels tussen de lakbeurten in wat rust en haal je nagellak eraf. Verzorg ze tijdens de nacht met een nagelconditioner of nagelolie om zo je nagels in tiptop shape te krijgen voor je volgende French manicure anno 2016.

Author Conny
Conny