Article Header Dua Lipa 02
Interview

Op date met Dua: "Ik plak soms stickers, hartjes of sterretjes op mijn gezicht"

Door: Viola
29/06/2016

Lange, donkere manen, een verleidelijke oogopslag omlijst door wapperwimpers, gitzwarte wenkbrauwen en een pruilmondje dat uitnodigt om te kussen. Tel daarbij haar rokerige stemgeluid op en de twintigjarige zangeres Dua Lipa werd in no-time een hitfabriek met nummers als ‘Be the One’ en ‘Hotter Than Hell’. Ontmoet de dame wiens voornaam ‘Liefde’ betekent en je bent verkocht.

“Mijn kleding wassen? Ik kocht gewoon steeds nieuwe.”

Dua Lipa

Haar muziek noemt ze ‘dark pop’ of ‘pop met zware hiphop invloeden’ en haar stijl is popdiva waardig. Dua Lipa – haar echte naam, gekregen van haar Kosovaarse-Albanese ouders – dost zich ook in het dagelijks leven graag uit alsof ze op het podium staat. Niet dat het altijd kan want: als ik in de studio zit, betrap je me waarschijnlijk in mijn pyjama”, grapt de zangeres. “Wel houd ik ervan om verschillende stijlen te mixen. Een mooi jurkje in combinatie met een stoere leren jas is mijn favoriet. Waar ik dat koop? Ik vind de coolste dingen in tweedehands vintage winkeltjes.”

Smalle Image Dua Lipa 01

Zelfstandig

Dua werd geboren in Londen en verhuisde op haar dertiende met haar ouders terug naar Kosovo. Twee jaar later kwam ze echter alleen terug naar de Britse hoofdstad om haar muziekdroom waar te maken. Over die tijd zegt ze: “Ik logeerde bij vrienden. Toen mijn moeder een keer over kwam, trok ze nietsvermoedend de kledingkast open, enkel om bedolven te worden onder een gigantische berg wasgoed. Schoonmaken? Wassen? Ik had er geen zin in en kocht gewoon steeds nieuwe kleding. Mijn moeder en ik kunnen er nu om lachen, maar het was voor haar enorm moeilijk om me op die leeftijd al zelfstandig – in een ander land – te laten wonen.”

“Die periode heeft een enorme rol gespeeld in wat ik nu doe,“ gaat Dua verder. “Ik was behoorlijk verlegen, maar door het alleen zijn, werd ik gedwongen om erop uit te gaan, mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Deze vrienden vormen nu mijn team, mijn management, en ze vechten ervoor dat ik 100% authentiek kan zijn en mijn eigen ding kan doen in de muziek.”

Liefdesverdriet

Dat ze goed bezig is, bewijzen haar hits. ‘Hotter Than Hell’ is een van Dua’s favoriete nummers en tevens eerste zelf geschreven hit. “Het gaat over een van mijn voormalige relaties,” vertelt Dua. “Deze man gedroeg zich alsof ik niet goed genoeg voor hem was. Toen ik ‘Hotter than Hell’ schreef, heb ik het thema omgedraaid, alsof hij me zo graag wil dat hij voor me zou willen sterven. Het werkte enorm therapeutisch en hielp me over het liefdesverdriet heen.”

Hotter Than Hell Dua Lipa

6 x Beautytips van Dua Lipa

 1. “Omarm je sproeten en voel je als een zongekuste Pippie Langkous.”
 2. “Wees loyaal aan je epileerpincet. Iets anders gebruiken om te shapen kan je hele look veranderen."
 3. “Creëer je eigen beautyhandtekening. Ik plak soms stickers, hartjes of sterretjes op mijn gezicht. Het is een fantastische manier om in gesprek te raken tijdens het uitgaan.”
 4. “Experimenteer! Hoewel ik van natuurlijk houd, heb ik net een heel palet oogschaduw in neonkleuren gekocht, roze is mijn favoriet. En gekleurde mascara is een blikvanger.”
 5. “Breek de regels. In plaats van een potlood, gebruik ik een oude mascara en tandenborstel om mijn wenkbrauwen op te maken.”
 6. “Ga voor die tatoeage, als je dat echt wilt. Behalve de dansende figuurtjes van kunstenaar Keith Haring op mijn duimen, heb ik ‘Sunny Hill’ op mijn arm laten zetten, de naam van de buurt waarin ik woonde in Kosovo. En een Palmboom op de achterkant van mijn arm, die heb ik in Los Angeles laten zetten.”
Dua Lipa Large Image 02

Dua-weetjes

 • Dua Lipa volgde een muziekopleiding en deed parttime de theaterschool waar ze haar huidige vriendenclub ontmoette en waar ze – als verlegen meisje – uit haar schulp kroop.
 • In het Londense East End werd ze bij Topshop gespot door een recruiter en werkte ultrakort als model. Toen haar namelijk werd verteld dat ze moest afvallen, bedankte ze met de woorden: ‘Ik hou teveel van eten.’
 • Haar liefde voor mode ontwikkelde Dua op de Londense Camden Market waar ze vaak ging shoppen.
 • Dua’s vader was muzikant en één van haar inspiratiebronnen. Hij draaide de hele dag nummers van The Police, Bob Dylan en Radiohead. Zelf werd Dua geïnspireerd door Nelly Furtado en Pink.
 • Ze deed niet mee aan The X-Factor, maar Dua gooide er toch hoge ogen mee toen ze in 2013 in de reclamespot voor het tv-programma verscheen.
 • Dua’s favoriete drankje is melk.

Dua live zien? Ze staat op 15 oktober in de grote zaal van Paradiso voor haar eerste concert in Nederland.

Bron: The Metropolist, Nylon.com, Digitalspy.com en Instyle.co.uk

Profile Image
Viola