1Lippenrood
How to

Op deze manier creëer jij volle rode lippen

Door: Esmée
30/09/2016

Rode lippen geven een vrouw een echt krachtige, maar zeker ook sexy look. Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet helemaal weet hoe je een rode lipstick aanbrengt of welke roodtint je moet gebruiken. Daarom geven wij jou graag een paar tips & tricks.

Welke kleur rood?

Het is belangrijk om te weten of je een koele of een warme ondertoon hebt, zodat je daar de rode lipstick op kunt afstemmen. Weet jij dit niet? Dan zijn daar 3 testjes voor die je heel gemakkelijk zelf kunt uitvoeren.

Test welke kleur bij jou past!

 • Sieraden test
  Het is heel gemakkelijk te testen om door middel van gouden en zilveren sieraden.
  Staat goud je beter? Kies dan voor een warmere kleur rood. Maar staat zilver je beter, kies dan voor een koelere kleur rood. Staan beide kleuren je goed? Dan heb je een naturel ondertoon en kunnen beide kleuren je goed staan, zowel warm als koud.
 • Kleding test
  Pak twee kleding stukken, eentje in true white en dan ander in off white. Staat off white je beter? Dan zal een warmere kleur beter bij jou passen. Bij true white zal het beter zijn om een koele kleur te kiezen.
 • Ader test
  Kijk naar je polsen en kijk vervolgens goed naar de kleur van je ader. Is je ader aan de blauwe kant zal een koelere kleur je beter staan. Is je ader juist meer aan de groene kant, kies dan voor een warme kleur.

Let op! Heb jij tanden die ietwat geel zijn of heb je een onzuivere huid? Kies dan niet voor een lipstick die aan de oranje kant is.

1Lippenrood2

De rode lipstick aanbrengen

Heb je de juiste kleur uitgekozen? Dan is het nu tijd voor het aanbrengen van de lipstick!

 1. Begin met een lipbalsem die niet al te vet is. Omdat je lippen dan minder droog zijn, zal je langer plezier hebben van je lipstick.
 2. Breng een lipliner aan die matcht bij je lipstick of zelfs precies dezelfde kleur is als je lipstick. Dit zorgt voor een krachtige en volle look.
 3. Ga nu met je lipstick de lippen invullen.
 4. Breng als laatste nog een gloss aan, wanneer je dat wilt natuurlijk.
 5. Tip; Houd de rest van je make-up eenvoudig en naturel. Omdat rode lippen redelijk aanwezig zijn, is het beter om je oogmake-up rustig te houden.
Heb je liever uitleg door middel van een filmpje? Bekijk dan deze make-up video van Xelly
Img 3240
Esmée