Op Stap Met Soof Rens Kroes Party Edition
Op Stap met Soof

Op Stap met Soof Vlog #4: Rens Kroes, Magnum party & Lissabon

Door: Sophia
12/06/2017

In 'Op Stap met Soof' vlogt Sophia Tienstra elke maand voor Stijl Magazine en neemt jou (als kijker) óf een BN-er mee op stap. In de video's en vlogs kom je leuke afspraakjes, interviews, (workout) tips, nieuwe hotspots, vakantie(s) en meer tegen. In deze vierde vlog gaat Soof op stap met Rens Kroes. Rens lanceerde onlangs haar boek 'The Party Edition'. Ook zie je Soof bij de Magnum Party én maakt ze een reisje naar Lissabon.

The Party Edition

Feesten en fijne momenten vieren hoort bij het leven! Of je nu jarig bent of een bbq op het strand organiseert: soms wil je de teugels laten vieren en genieten van rijke gerechten.

Met 'The Party Edition' brengt Rens Kroes al weer haar vierde boek uit. Op veler verzoek van haar fans met 'feest' als thema. Ze laat je in deze prachtige uitgave zien hoe je heerlijke taarten bakt, hartige hapjes maakt, dinertjes bereidt, de lekkerste drankjes serveert en hoe je met je familie en vrienden volop kunt feesten. Of je nu een party-moment met zijn tweeën beleeft of met twintig man.

Alle gerechten, hartig of zoet, passen in de voedingswijze van Rens, maar ze zijn uitgebreider en vooral: feestelijker. Voor alle momenten waarop je jezelf en je naasten extra wilt verwennen.

Rens Kroes (1987) debuteerde in 2014 met Powerfood, dat een jaar lang onafgebroken in de Bestseller60 stond, de nummer-1-positie behaalde en ruim 1,5 jaar in de Top 10 Eten & Drinken stond. Haar tweede boek Powerfood – Van Friesland naar New York kwam onmiddellijk binnen op nummer 1 in de Bestseller60. On the go werd opnieuw enthousiast ontvangen, zowel door de lezers als door de media. Met vele publicaties en mediaoptredens weet Rens een enorme groep fans en volgers aan zich te binden. Ze is vaste columnist voor Glamour Magazine en Jamie Magazine en blogt op haar website.

Rens Kroes Party Edition Kookboek

Tips voor het mooie Lissabon

In de vlog zie je een aantal leuke hotspots in Lissabon voorbijkomen. Hier nog even voor je op een rijtje:

1. PARK BAR
Calcada do Combro 58

Een beetje lastig te vinden, maar als je de app maps.me gebruikt (dé gouden tip voor in het buitenland, het is een soort van offline google maps) en navigeert naar bovenstaand adres, kom je uit bij een parkeergarage. Zoek de lift, ga naar de hoogste verdieping en neem daarna nog even de trap. Tadaa: prachtig uitzicht en een heerlijk dakterras. Hier komen heel veel hippe locals samen na een werkdag of in het weekend.

Tip: neem een kannetje sangria met prosecco.

2: LX FACTORY
Rua Rodrigues de Faria 103

Creatievelingen en hotspot lovers opgelet: deze plek moet je bekijken. Ooit was dit een oud en verlaten fabrieksterrein, nu is het herontdekt en hip. Je vindt hier street art, bars, restaurants, toffe Scandinavische (interieur)winkels, maar ook tattooshops en diverse kunstgalerieën. Je komt er met tram 15 vanaf Cais do Sodré. Uitstappen bij halte Carvalho.

Tip: ga hier een overheerlijke pizza eten bij AMesa (heel leuk concept, iedereen zit aan één lange tafel en je moet/mag jouw pizza delen met je tafelgenoten, in ruil voor een ander stukkie natuurlijk).

3: MERCADO DA RIBEIRA (TIME OUT MARKET)
Avenida 24 de Julho, 49

Als je hier komt, valt je waarschijnlijk één ding meteen op. Dit lijkt op de foodhallen in Amsterdam. Van de uitstraling tot het lettertype van de uithangborden. Toch niet minder leuk om hier ook de kraampjes langs te struinen.

Je vindt hier van alles, van seafood tot chocoladetaart en kroketten tot sushi. Ook aan alle drankjes is gedacht (Gin-tonics, alle soorten bier, port en wijn…). Leuk om een paar hapjes te scoren aan het eind van de middag.

Tip: neem het kaasplankje met brood en huisgemaakte compotes, bij het kraampje (van topchef) Alexandre Silva.

Stay tuned

De verhalen en avonturen van Sophia volgen? Bekijk dan haar YouTube kanaal en abonneer je, zodat je niets hoeft te missen! Je volgt Sophia dagelijks natuurlijk ook op Instagram via @SophiaTiensta.

Oppadmet Soof
Sophia