Header Durex Intense
Uitgelicht

Hoe kun je sneller tot een orgasme komen? (met tips van Goedele Liekens)

Advertorial
Door: Merel
4/09/2017

Maar liefst 75% van de vrouwen in Nederland en België krijgt geen orgasme tijdens de seks. Dat blijkt uit onderzoek van Durex. Dit terwijl bij mannen slechts 28% aangeeft niet altijd tot een hoogtepunt te komen. Er is dus anno 2017 nog steeds sprake van een zogenoemde ‘orgasme-ongelijkheid’. Durex vindt het hoog tijd worden dat hier verandering in komt en gaat, samen met ons, de strijd aan.

Orgasm gap

In augustus heeft Durex een enquête afgenomen onder 1.500 Nederlandse en Belgische vrouwen tussen de 18 en 65 jaar. Hieruit kwam naar voren dat drie op de vier vrouwen niet klaarkomt tijdens de seks. Voor mannen gelden andere cijfers: 28% van hen heeft moeite met het bereiken van een orgasme tijdens de seks. Daarnaast bestaat er onduidelijkheid over het orgasme bij de partner. Er is dus sprake van een 'orgasm gap': vrouwen hebben andere stimulatie nodig dan mannen om een orgasme te bereiken en dat is precies waar wij, samen met Durex, de nadruk op willen leggen in dit blog.

De uitkomsten van het onderzoek kun je in deze infographic bekijken.

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken die ten grondslag liggen aan de orgasm gap. Een op de vijf vrouwen geeft aan dat haar partner niet aan de juiste knoppen draait. De juiste stimulatie is voor veel vrouwen cruciaal tijdens de seks om tot een orgasme te komen. Ook hier is sprake van een kloof tussen man en vrouw: een op de drie mannen denkt dat vaginale penetratie vrouwen naar een climax brengt, maar het merendeel van de vrouwen zegt dat de stimulatie van de clitoris juist het belangrijkste is. Slechts 20% van de vrouwen kan bij vaginale penetratie tot een orgasme komen. Er is dus sprake van onwetendheid bij een groot deel van de mannen over orgasmes bij vrouwen.

Ondanks dat veel vrouwen geen orgasme bereiken, zegt slechts 25% van de Nederlandse vrouwen een orgasme nodig te hebben om te spreken van een goede vrijpartij. Bij mannen is dit ongeveer het dubbele.

Er zijn ook ‘vrouwelijke oorzaken’ die het bereiken van een orgasme kunnen belemmeren. De meest voorkomende zijn onvoldoende ontspanning, vermoeidheid, stress en er met gedachten niet bijzijn. Van de respondenten gaf 20% van de vrouwen überhaupt aan nooit of zelden klaar te kunnen komen, in tegenstelling tot 2% van de mannen.

Durex

Neem zelf het heft in handen

Wat de oorzaak ook is, Durex heeft genoeg oplossingen die je een handje kunnen helpen. Door bijvoorbeeld een stimulerende gel te gebruiken, wordt je clitoris gestimuleerd en kun je makkelijker die Big-O bereiken. Deze gel werkt heel simpel: masseer tijdens het voorspel een paar druppeltjes op je clitoris. Deze druppels verhogen de gevoeligheid van je intieme zones door sensuele golven van verwarmende, verkoelende of tintelende sensaties teweeg te brengen. Intense(r) genot gegarandeerd!

Wat ook altijd helpt, is de good old vibrator. Het fijne hieraan is dat je hem met je partner, maar ook alleen kunt gebruiken. Zo kun je zelf ontdekken wat jij prettig vindt. Heb je zelf liever je handen vrij? Laat je partner dan een Orgasm’ Intense penisring omdoen die zorgt voor extra stimulatie van de clitoris. Ook leuk: Orgasm' Intense condooms. Deze condooms zijn speciaal gemaakt om jou sneller een orgasme te kunnen brengen. Ze bevatten namelijk een stimulerende gel die speciaal is ontworpen voor jouw intieme deel. Deze gel geeft tegelijkertijd een warm, koud en tintelend gevoel, terwijl de ribbels en noppen voor extra stimulatie zorgen.

Laat dit artikel lezen aan je partner

Nog een laatste tip: stel je partner op de hoogte van deze informatie. 48% van de mannen gelooft nu dat vrouwen geen orgasme nodig hebben om van de seks te genieten. En daar zijn wij het natuurlijk niet mee eens! Bovendien is het een bewezen feit dat orgasmes een positief effect hebben op zowel je gezondheid als schoonheid. De endorfines die vrijkomen tijdens een orgasme zorgen ook voor ontspanning en verminderen de kans op stress-gerelateerde ziektes. Ook belangrijk: van de mannen en vrouwen zegt 28% dat orgasmes helpen om spanningen in een relatie op te lossen. Alleen maar voordelen dus ;)

WIN

Een spice up your sexlife-pakket van Durex

Wil jij je seksleven net wat spannender maken, of ben je gewoon nieuwsgierig naar de producten van Durex? Wij geven vijf spice up your sexlife-pakketten weg! Stuur een mailtje naar stijl@bol.com o.v.v. 'Winactie Durex' en vergeet niet je naam en adresgegevens te vermelden. Wie weet ben jij een van de gelukkige winnaars!

De winactie loopt tot 28 september. De winnaars hebben inmiddels bericht van ons ontvangen.

Merel
Merel