Header
Kort verhaal

Perfume layering: een geur in laagjes

Door: Conny
10/08/2016

Parfum layering: misschien een verschijnsel waarover je vaker hebt gehoord, maar waarvan je eigenlijk geen idee hebt van wat het precies inhoudt? Dit is een speciale manier om je geur op te bouwen uit laagjes, waardoor je parfum intenser ruikt en je er de hele dag plezier van hebt.

Verzorging en geur in één
Door je parfum in laagjes op te bouwen, ruik je niet alleen extra lekker, maar verzorg je je huid en/of haar ook nog eens. Je begint namelijk met de eerste laag: een douchegel of shampoo met de geur van jouw favoriete parfum. Na het douchen volgt de tweede laag en verzorg je je huid met een bijpassende bodylotion of body olie, zodat niet alleen de punten waar je normaal gesproken je parfum aanbrengt lekker ruiken, maar je favo geur op elk plekje van je lichaam te vinden is. De derde laag is natuurlijk het parfum of de eau de toilette zelf, die je aanbrengt op de zogenaamde ‘pulse points’. Als finishing touch kun je ook een haarmist gebruiken met dezelfde geur.

In Article

Geurcocktail
Wil je juist een unieke geur creëren die niemand anders heeft? Mix dan diverse parfums met elkaar, waardoor je jouw eigen geurcocktail krijgt. Experimenteer erop los met parfums die je al hebt of verzamel kleine samples om zo een unieke mix te maken. Combineer bijvoorbeeld een zoete, vrouwelijke geur met een clean parfum van je partner of ga voor een day and night versie door overdag een bloemengeur te dragen die je ’s avond extra power geeft met een warm, kruidig parfum eroverheen. Een simpele rozengeur is super veelzijdig en past bij haast alle andere parfums. Altijd een optie om je parfum met rozengeur te mixen. Niet elke combi is geslaagd, dus neem je tijd om te ontdekken welke parfums goed samen gaan.

Pulse points
De pulse points zijn van groot belang om zo lang mogelijk van je gelaagde geur te genieten. Dit zijn plaatsen op de huid waar het bloed dicht onder de huid stroomt, zodat de geur geactiveerd wordt door warmte. Bekende pulse points zijn: achter je oren, je polsen, je hals, tussen de borsten, je enkels en tussen je sleutelbeenderen. Wanneer je het opeens erg warm krijgt (bijvoorbeeld tussen de lakens) wordt de geur extra geactiveerd. Double fun dus!

In Article2

Waarom ruik ik mijn eigen parfum niet meer?
Je kunt je geur nog zo subtiel opbouwen, er komt een moment waarop jij jouw eigen parfum niet meer ruikt. Dit heeft niets te maken met kwaliteit van de geur, maar simpelweg met je eigen reukorgaan. Na een tijdje raakt je neus gewend aan je parfum, waardoor je hem minder of soms helemaal niet meer ruikt. Anderen om je heen ruiken je parfum nog wel, dus overdrijf niet door opeens extra veel te sprayen. Vergelijk het maar met wanneer je een nieuw wasmiddel hebt voor je kleding: in het begin ben je verliefd op de geur en na verloop van tijd ruik je er niets meer van. Door regelmatig van parfum te wisselen heb je hier het minste last van.

Author Conny
Conny