Baardtrimmerphilips
Review

Test & review: Philips baardtrimmer & scheerapparaat

Door: Conny
9/12/2016

Scheren of trimmen: elke man heeft zo z’n voorkeur. En die voorkeur wisselt ook nog weleens. De ene dag heb je een drie dagen baardje waar je eigenlijk wel tevreden over bent en is het de kunst om ‘m netjes in vorm te houden, terwijl de andere dag alles het liefst zo smooth mogelijk mag en je behoefte hebt aan een scheerapparaat dat giga glad scheert.

De mannen testen

Dit keer laten we twee van onze mannelijke Stijl Magazine fans de volgende apparaten testen en reviewen: de Philips Shaver 7000 serie S7780/64 scheerapparaat door Jasper en de Philips 7000 serie BT7210/15 baardtrimmer door Dario.

Shave it off

Het scheerapparaat is een topper voor wie graag glad scheert en is zowel nat als droog te gebruiken. De omschrijving van dit apparaat kent veel mooie termen: een GentlePrecision-systeem dat lange, korte en plat liggende haartjes glad afscheert, DynamicFlex scheerhoofden die moeiteloos in 5 richtingen bewegen en alle contouren van gezicht en hals volgen en de AquaTec Wet & Dry-afdichting waarmee je zowel droog als nat kunt scheren.

Ook zit er een SmartClick-precisietrimmer en SmartClean-systeem bij om contouren bij te werken, de scheerkoppen te reinigen, smeren en het scheerapparaat op te laden. Klinkt als een fijn apparaat wanneer je veel verwacht van een scheerapparaat en als een blok valt voor de nieuwste snufjes.

Tijd om erachter te komen wat onze Jasper ervan vindt wanneer hij het scheerapparaat gebruikt!

Scheerapparaat Philps

Testcase 1 - Het scheerapparaat

Jasper (software engineer) scheert zich normaal gesproken met een tondeuse voor je haar en een enkele keer met een mesje. Dat laatste liever niet, aangezien hij dan last krijgt van irritaties zoals rode bultjes en ingegroeide haartjes. Zijn baardgroei is stevig en krullend en na een dag heeft hij al last van stoppels wanneer hij glad geschoren is. Check de video voor de review van Jasper.

Getest door Jasper

Conclusie Jasper’s video

Pluspunten
Na het scheren met het Philips scheerapparaat had Jasper geen last van irritatie, zoals hij bij scheren met een scheermesje wel heeft. De scheerkoppen zijn heel makkelijk te verwisselen en de mesjes volgen de vorm van het gezicht heel soepel. Het eindresultaat was goed glad, zonder het risico op wondjes.

Kritische noot
Wanneer je een flinke baard hebt, heb je volgens Jasper zeker de tondeusekop nodig wat een extra handeling (en dus eigenlijk twee keer scheren) betekent, want anders krijg je het haar niet in één keer weg. Daarnaast is het hem door de ietwat onduidelijke handleiding niet helemaal duidelijk hoe lang het schoonmaakproces precies duurt.

“Ik heb het apparaat nu 4 weken in gebruik en hij scheert perfect en zonder irritaties. Ik heb mijn oude apparaat even 2 dagen gebruikt om het verschil te testen, ik kreeg direct irritaties en een minder gladde huid. De scheerkoppen volgen perfect je huid en laten geen haartje staan. De houder met het schoonmaakmiddel is ook ideaal, je klikt hem erin en de machine start een automatisch programma om te reinigen. De borstel en massage voor je huid is ook erg fijn. Er is goed over nagedacht door Philips.”

Enthousiaste klant van bol.com

Smooth grooming

De Philips 7000 serie BT7210/15 baardtrimmer is het perfecte apparaat voor wie houdt van smooth grooming. Een baardje trim je keurig kort met dit handzame apparaatje.

Je wederhelft zal er blij mee zijn, want deze baardtrimmer heeft een geïntegreerd vacuümsysteem waardoor zo'n 90% van de geknipte haartjes meteen wordt opgezogen tijdens het trimmen. Geen fonteintje vol met afgeschoren haartjes meer dus!

Er zit een handige zoomring op waarmee je de trimlengte gemakkelijk en precies instelt. Hij heeft 20 lengtestanden, dus er is voor elke man een geschikte stand.

Testcase 2 - De baardtrimmer

Dario (propositiemanager contentmarketing) heeft altijd een 3 dagen baardje dat hij netjes onderhoudt door het 1 keer per week kort te trimmen. Hij haalt z’n baard er eigenlijk nooit helemaal af, omdat ‘ie een gevoelige huid heeft en dan snel last krijgt van ingegroeide haartjes.

Philipsbaardtrimmerspullen
Resultaatvandescheerbeurt
Baardtimmerhaartjes

Dario’s conclusie

Pluspunten
Dario is enthousiast over het apparaat wat betreft snelheid en efficiëntie. Een groot voordeel is dat het apparaat draadloos te gebruiken is en dat wanneer de accu leeg is, je hem na het inpluggen gelijk weer op volle sterkte kunt gebruiken. De vele opties en standen vindt Dario een dikke plus.

Kritische noot
Het bakje waarin de haartjes worden opgezogen vindt Dario iets lastiger schoon te maken, daar kan hij bijvoorbeeld een borsteltje of droge scheerkwast voor gebruiken. Hij vindt het jammer dat er geen neushaartrimmer opzetstukje bij geleverd wordt.

“Vervelende haartjes die overal opduiken na het trimmen behoren definitief tot het verleden. Het vacuümsysteem werkt perfect en het opvangbakje maak je makkelijk schoon. Het gebruik is eenvoudig en wijst zichzelf. Hij trimt prima tot op elke gewenste lengte.”

Enthousiaste klant van bol.com

Heb jij de Philips Shaver 7000 serie S7780/64 of de Philips 7000 serie BT7210/15 baardtrimmer al geprobeerd? Wij zijn heel benieuwd naar wat jij ervan vindt. Laat je review achter!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Philips

Author Conny
Conny