Lumeaphilips
Review

Philips Lumea Prestige: is dat nou écht wat, thuis ontharen met IPL?

Door: Lot
9/12/2016

In theorie is het mooi: zelf je benen en bikinilijn (en eventueel ook je gezicht) ontharen met een professioneel apparaat zonder een centje pijn. Maar hoe gaat zoiets in de praktijk? Twee redactieleden van Stijl Magazine probeerden het uit.

Hoe zat het ook alweer?

Als je genoeg hebt van scheren, waxen, epileren of ontharingscrèmes en van het feit dat ongewenst haar altijd maar terug blijft komen, zou je een IPL apparaat voor thuisgebruik kunnen proberen, zoals dePhilips Lumea Prestige SC2009/00.

IPL is de afkorting van Intense Pulsed Light, ofwel zachte lichtflitsen die de haarwortels verwarmen zodat je haar qua groei sneller in de rustfase belandt en vervolgens uitvalt om niet meer terug te komen. Dat gebeurt jammer genoeg niet al na één keer behandelen, het vergt wat geduld. Als je acht weken lang elke twee weken ongeveer een half uur behandelt, is een maandelijkse of zelfs tweemaandelijkse onderhoudsbeurt (ligt er aan hoe snel je haar groeit) daarna voldoende om je huid glad te houden en vrij van ingegroeide haartjes.

Jarenlang moest je voor deze ontharingstechnologie naar de salon, maar sinds een tijdje zijn er apparaten waarmee je in alle privacy zelf je haar kunt wegflitsen – veilig en pijnloos. En ze worden steeds beter! De Philips Lumea Prestige heeft bijvoorbeeld als voordeel dat hij draadloos is, gebruikt kan worden op lichaam én gezicht, vijf instelbare lichtsterktes heeft voor elk huidtype en maar liefst 250.000 lichtflitsen meegaat.

Dit vond ons testpanel van deze long-lasting ontharingstool:

Testcase 1

Kirsten (projectmanager Stijl Magazine) scheert zich normaal gesproken met een Venus scheermes. Ze heeft een lichtgevoelige huid en onthaart haar benen normaalgesproken elke dag. Huidskleur: licht. In deze video laat ze je zien hoe ze de Philips Lumea Prestige test en horen we wat ze ervan vindt.

Conclusie van Kirstens test

Pluspunten
Volgens Kirsten is het Philips Lumea Prestige apparaat superhandig in gebruik, zelfs als je net als zij een leek bent. Ook heeft ze tijdens het hele ontharingsstraject geen enkele keer last gehad van huidirritaties. Het design is bovendien prachtig, dus je kunt hem gerust een prominente plek in je badkamer geven. Omdat het apparaat heel hygiënisch is, geeft ze aan dat de Lumea ook gemakkelijk 'te delen' is met haar huisgenoot Sophie.

Kritische noot
Omdat ze met één hand net niet genoeg kracht kon zetten, had Kirsten beide handen nodig om het Lumea Prestige apparaat te hanteren. Daarbij moet je wel even wat tijd uittrekken voor de eerste resultaten zich laten zien. Het fijne is dan wel dat een onderhoudsbeurt daarna zo gepiept is.

Testcase 2

Femke (coördinator Lifestyle & Fashion België) onthaarde voorheen altijd met een Gillette Venus scheermesje. Heeft een gevoelige huid die vaak droog is, vooral op haar benen. Huidskleur: licht.

Het Apparaat Lumea
Lumea In Gebruik

Conclusie van Femke

Pluspunten
De eerste keer dat Femke de Philips Lumea Prestige gebruikte, dacht ze dat het pijn zou gaan doen, die flits, maar ze voelde amper iets. En wat ze voelde vond ze niet storend. Goed om te weten als je zelf ook opziet tegen eventuele pijntjes! Nog een voordeel volgens Femke is de Philips Lumea IPL-App die je kunt installeren en waarmee je toegang krijgt tot een persoonlijk behandelplan en handige instructievideo’s. Veel leuker dan zo’n boekje doornemen.

Kritische noot
Je hebt er veel tijd en geduld voor nodig. Bij Femke duurde het behandelen toch wel twintig minuten per been. Omdat je je benen moet scheren voor gebruik en ze dan dus sowieso al glad zijn, is het de eerste paar keren lastig in te schatten of de haargroei al minder is geworden. Dat zie je pas echt na een paar weken gebruik.

“Ik heb de Lumea prestige SC2009 al een aantal weken in gebruik. Ik flits om de week en heb nu in totaal vier behandelingen op mijn benen en oksels uitgevoerd. In het begin zag je nog duidelijk haren zitten op gemiste plekjes, maar nu ik meerdere behandelingen heb uitgevoerd heb ik daar geen last meer van.''

Dit vonden andere gebruikers van de Philips Lumea Prestige

Heb jij ook ervaring met de Philips Lumea Prestige? We horen graag of hij bevalt. Laat hier je review achter!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Philips

Author Lot
Lot