Header Blunt Cut
Uitgelicht

Populaire haartrend: the blunt cut

Door: Marit
23/07/2017

Vind je dat het tijd is voor een nieuw, zomers kapsel? Dan is de blunt cut - een populaire haartrend - wellicht wat voor jou. Check dit blog voor de haarfijne details over deze trend.

De blunt cut

Zeg je bij de kapper dat je een blunt cut wilt, dan zal hij of zij je haar kaarsrecht (af)knippen, en er geen laagjes in aanbrengen. Hierdoor lijkt je haar voller en krijg je een frisse en krachtige look. Je haar krijgt dus meer volume, waardoor je kapsel er ook heel strak en verzorgd uitziet. Wil je dat nog extra benadrukken, dan is het goed om de blunt cut te combineren met een volle pony. Zo krijgt jouw coupe nog meer body.

Lang, middellang en kort haar

De blunt cut is toepasbaar op lang, middellang en kort haar. Past de blunt cut niet bij de look die jij wilt hebben of hebt? Bekijk dan dit blog over de lange boblijn, de voorganger van de blunt cut. Wellicht is dat meer wat voor jou.

Variatie is mogelijk

Het fijne van de blunt cut is dat je 'm niet alleen kunt combineren met een pony, maar ook met een zij- of middenscheiding. Zo krijgt jouw kapsel dat speelse effect en is je look - afhankelijk van welke combinatie(s) je kiest - vrijwel uniek. Weet wel dat je niet de eerste bent met een blunt cut. Celebs als Kim Kardashian, Jessica Alba en Negin Mirsalehi waren je voor. Maar een goed voorbeeld doet volgen, toch?

Hoe houd je jouw blunt cut mooi?

Het is vooral belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Een voorbeeld van een goed product is het Kérastase Elixir Ultime Cataplasme haarmasker. Dit product bevat oliën die je haar tot diep in de kern verzorgen, waardoor het glad en zacht aanvoelt. Het is geschikt voor alle haartypen en helpt je haar mooi te blijven, zodat je elke dag kunt shinen met jouw blunt cut.

14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit