Header Post Party Serum
Uitgelicht

Post-party serums om nú te proberen

Door: Lot
8/01/2017

Het borrelen, het toosten, het dansen, het eten… het was ons allemaal een waar genoegen, maar nu is het tijd om bij te tanken. Om te beginnen met een fijn herstellend serum.

Proost op een gezonde huid

Heel vervelend, maar feestgedruis laat nou eenmaal zijn sporen na op je huid. Die kan vlekkerig, trekkerig, vaal of schraal worden, ineens meer lijntjes vertonen of een wat pafferige indruk maken. Verdwijnt uiteindelijk allemaal weer met de nodige rust en regelmaat, maar wil je wat vaart zetten achter het herstelproces: smeer een serum. Het liefst een paar dagen of weken achter elkaar, bij wijze van kuur.

Anders dan in gewone verzorgingsformules zitten er in serums, concentraten, elixirs of essences (komt op hetzelfde neer) hogere concentraties actieve ingrediënten die ook nog eens dieper in de huid hun werk doen. Het voordeel van zo’n laagje onder je dag- of nachtcrème is dat je je huid heel gericht de verzorging kunt geven waar ze op sommige momenten meer behoefte aan heeft. Zoals nu, na de Happy Holidays.

Van grauw naar stralend

Vitamine C doet wonderen voor een kwakkelend lijf, maar ook voor een uitgebluste huid. In skincare (als het tenminste ergens bovenaan de ingrediëntenlijst staat) helpt het je dankzij zijn mild exfoliërende werking aan een stralende teint met minder zichtbare (pigment)vlekjes. Daarbij komt dat het de aanmaak van collageen stimuleert - het bindweefsel dat je huid elastisch en stevig houdt.

In huidverzorging wordt meestal gebruik gemaakt van gestabiliseerde vormen van vitamine C, die hebben een iets minder irriterende werking. Je kunt ze herkennen aan ‘ascorbyl’ of ‘ascorbate’ in de naam, zoals sodium ascorbyl phosphate, magnesium ascorbyl phosphate en ascorbyl palmitate.

Van droog(telijntjes) naar soepel en glad

Tuurlijk doen gewone moisturizers ook al heel wat aan hydrateren, maar vooral in de bovenste huidlagen. Een serum biedt in de lagen daaronder support, waardoor je huid nog beter in staat is vocht vast te houden. Vaak voel en zie je dat al na een paar dagen: het droge, trekkerige gevoel wordt minder en droogtelijntjes zijn verdwenen.

Van roodgevlekt naar kalm en egaal

Bij een huid die snel reageert en rode vlekjes laat zien, is het belangrijk om irritatietriggerende ingrediënten als parfum, sodium lauryl sulphate en alcohol (gedenatureerd, ofwel alcohol denat) te vermijden.

Voorbeelden van ingrediënten die je huid juist helpen kalmeren zijn niacinamide, groene thee, beta-glucan en allantoïne. Door een serum met (een van deze) stofjes aan te brengen na het reinigen met een heel milde, niet-schuimende cleanser, raakt je huid gekalmeerd en oogt ook je teint rustiger.

In Article Post Party Serums

Van kleine oogjes naar een frisse blik

Als je weer lekker fris uit je ogen wilt kijken, moet je een van onderstaande serums speciaal voor de oogcontour eens proberen. Bij voorkeur met je vingertoppen met licht druk aanbrengen vanaf de binnenste ooghoek helemaal tot aan je slaap, zowel onder- als bovenlangs. Op deze manier worden lymfeklieren aangespoord overtollig vocht af te voeren en ben je sneller verlost van zwellingen.

Author Lot
Lot