1Header Gezicht
Kort verhaal

Reinigen kan leuker, makkelijker en sneller

Door: Lot
29/08/2016

Uit onderzoek bleek laatst dat 1 op de 3 vrouwen haar gezicht niet, of hooguit met kraanwater reinigt. Kom op ladies, dat kan beter! Met een supersnelle cleanser ga je gráág aan de dagelijkse schoonmaak.

Reinigen, waarom zouden we eigenlijk? Elke dag, of je nu wel of geen make-up draagt, hoopt vuil uit de buitenlucht, talg, zweet en een boel dode huidcellen zich op op je huid. Het er lekker op laten zitten is vragen om verstopte poriën, fijne lijntjes en een doffe, vermoeide teint. Zelfs als je braaf met een schoon gezicht bent gaan slapen, is het wijs om ’s ochtends een schoonmaakstop in te lassen. Je huid gaat tenslotte 24/7 door met transpireren, talg produceren en huidcellen verliezen. Slimme cleansers waarmee de klus zo geklaard is:

1Gezicht

Met micellen

Als je nog nooit een micellaire cleanser geprobeerd hebt, moet je dat zeker een keer doen. Helemaal wanneer je een luie reiniger bent. Anders dan kraanwater – wat maar 65% van alle vuil en vettigheid van je gezicht haalt – bevat micellair water micellen: minuscule reinigende deeltjes die vuil en make-up als een magneet aantrekken en verwijderen zonder dat je flink hoeft te boenen of na te spoelen. Eén zwiep met een doordrenkt wattenschijfje en je huid, oogleden, wimpers en lippen zijn schoon. Tip: je hebt ze ook die geschikt zijn voor de gevoelige huid en voor het verwijderen van waterproof make-up.

Wipe it off 2.0

Voordat er micellaire eau’tjes waren, had je voor het snelle schoonmaakwerk de voor-doordrenkte reinigingsdoekjes. Die zijn er nog steeds, en ze zijn er alleen maar beter op geworden! Sommige zijn biologisch afbreekbaar, sommige worden sinds kort (ook) verrijkt met micellen en bijna allemaal bevatten ze naast reinigende ingrediënten allerlei verzorgende, hydraterende en kalmerende stoffen.

Tip: je kunt zo’n reinigingsdoekje ook voorafgaand aan een uitgebreide reiniging inzetten, bij wijze van pre-cleanse.

1Gezicht1

De milde mousse

Een cleanser die schuimt is een uitkomst bij gebrek aan tijd (en zin) in reinigen: je neemt hem gewoon mee onder de douche en that’s it. Tot voor kort kon je dat beter niet te vaak doen, omdat een cleansing mousse ook zonder pardon de huideigen beschermlaag wegwaste en je huid dus droog en trekkerig achterliet. Zo niet de mousses van nu. Die zijn uitgerust met veel mildere wasactieve stoffen en ingrediënten die intensief hydrateren, voor een compleet verantwoorde schuimparty.

Author Lot
Lot