Tassen Reizen
Uitgelicht

Rugtassen in overvloed: welke kies je?

Door: Marit
5/06/2017

Het is weer bijna tijd om je rugzak in te pakken en op reis te gaan. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt; stedentrip, wereldreis of strandvakantie. Maar voor al deze plannen heb je verschillende tassen nodig. Wij vertellen je welk model ideaal is voor jouw reisplannen.

Backpacken: een wereldse ervaring

Als je de komende maanden plannen hebt om te gaan backpacken, zorg dan dat je een van de betere reistassen bij je hebt. Ook wel een backpack genoemd. Maar waar moet je precies op letten bij het kopen van een backpack? Hier komen onze tips:

  • Een goede investering
    Je zit echt niet te wachten op een kapotte rugzak tijdens jouw rondreis door Zuid-Amerika. Zorg er dus voor dat je er eentje kiest van goede kwaliteit. Dit kan en mag wel wat meer kosten, want het is een lange termijn investering en je zult er alle plezier van hebben.
  • Gewicht van je tas
    De backpacks wegen vaak al aardig wat kilo’s. Als dan ook nog al je spullen erin moeten, is het wel zo fijn dat je backpack zo licht mogelijk is. Ook is belangrijk om te weten dat 23 kilogram bij bijna elke vliegtuigmaatschappij het maximale gewicht voor een koffer is.
  • De pasvorm van de backpack
    Een backpack moet lekker om je rug hangen. Haal hem dus niet pas bij vertrek uit de verpakking, maar loop er af en toe een beetje mee rond zodat je weet hoe de tas om je rug zit. Het is belangrijk dat de backpack strak om je heupen en schouders zit.

Rugzakken: lichte praktische reistassen

Tegenwoordig betaal je bij alle vliegtuigmaatschappijen een bedrag voor het aantal kilo’s dat je mee op reis neemt. Als je niet van plan bent om veel mee te nemen en je gaat maar een weekendje weg, dan is het slim als je alles in een rugzak te stoppen. Dit is gemakkelijk te dragen en ze zijn vaak ook voor een goede prijs te scoren.

Backpacken

Handbagagekoffers: ideaal voor een stedentrip

Als vrouw wil je graag net wat meer meenemen dan nodig is. Want stel je voor dat je tijdens het weekendje in Barcelona toch een extra keertje van outfit wilt wisselen of dat je toch bent uitgekeken op die ene bikini. Dan is het prettig om overal op voorbereid te zijn en om een extra setje klaar te hebben liggen.

In een handbagage koffer kun je net wat meer kwijt dan in een rugzak. Je hebt ze in alle vormen en maten. Let wel op dat je de koffer in de juiste afmetingen aanschaft, want bij de meeste vliegtuigmaatschappijen zijn de toegestane standaardafmetingen 55x35x25 cm.

Op reis met de auto

Als je een trip gaat maken met de auto, wil je de kofferbak zo efficient mogelijk inrichten. Dan werkt het niet heel soepel om grote, zware en harde koffers te gaan stapelen. Er bestaan allerlei verschillende reistassen (met of zonder wieltjes) die van zacht materiaal zijn gemaakt. Reistassen hebben als voordeel dat ze flexibel in te delen zijn.

Ga je een weekendje weg? Dan is een weekendtas perfect. De verschillende modellen draag je in je hand of over je schouder en zijn gemakkelijk mee te nemen op een citytrip.

14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit