Img 7625
Review

Altijd perfecte krullen met de BaByliss Curl Secret 2

Advertorial
Door: Joyce
19/12/2017

Niets zo glamourous als krullen! Een goede krultang is onmisbaar op jouw kaptafel. Maar oh, wat is het toch veel gedoe. Niet alleen duurt het krullen van je haar eeuwig, ook zakken krullen vaak in no time weer uit. Gelukkig biedt BaByliss nu dé ideale oplossing op al jouw curl struggles met de BaByliss Curl Secret 2: een automatische krultang die altijd de perfecte krul creëert. Onze redactie testte ‘m.

De eerste automatische krultang

De BaByliss Curl Secret is de eerste krultang die het denk- en krulwerk voor je doet. Fantastisch, toch? Deze krultang is slimmer, makkelijker en multifunctioneler dan elke andere ‘standaard’ krultang die je ooit geprobeerd hebt. Ontwikkeld om jou geklungel met instellingen, lamme armen en uitgezakte krullen te besparen én – belangrijker nog – om jou moeiteloos mooie curls te bezorgen.

Één krultang, twee opzetstukken, twee soorten krullen

Met Curl Secret 2 lanceert BaByliss feitelijk twee krultangen in één. Nieuw aan de Curl Secret 2 is dat hij geleverd wordt met niet één vast opzetstuk, maar twee verwisselbare opzetstukken voor twee soorten krullen. Ideaal! Je hebt de keuze uit:

 • 25 mm opzetstuk: voor compacte, gedefinieerde krullen;
 • 33 mm opzetstuk: voor losse krullen of beachy waves.

Auto Curl-technologie

Wat de Curl Secret zo uniek maakt, is de gepatenteerde Auto Curl-technologie. Dat zorgt ervoor dat je haar automatisch gekruld wordt, maar stemt ook de temperatuur en timer af op het door jou gekozen opzetstuk. Dat scheelt weer getwijfel over instellingen én garandeert veilig gekruld haar!

Zo gebruik je de BaByliss Curl Secret:

 1. Kies jouw favoriete opzetstuk: 25 mm voor compacte krullen of 33 mm voor beachy waves/losse krullen;
 2. Stel de temperatuur in voor jouw haartype: 210°C voor dun tot normaal haar en 230°C voor normaal tot dik haar;
 3. Pak een pluk haar en kwam deze door;
 4. Plaats een pluk haar in de Curl Secret;
 5. Knijp de tang dicht en laat de pluk haar ‘opslurpen’;
 6. Wacht tot je een piepje hoort et voilà: de perfecte krul!

Tip van BaByliss


"Bekijk de handleiding om te ontdekken welke temperatuur- en tijdsinstellingen het beste bij jouw haartype- en conditie passen. Zo krijg je altijd perfect, maar veilig gekruld haar!”

Getest: BaByliss Curl Secret 2

Een automatische krultang die het werk voor je doet en altijd perfecte krullen creëert. Daar hebben we maar twee woorden voor, namelijk: wishlist material! Claire en Conny van de Stijl Magazine-redactie vonden het dan ook zéker geen straf om de BaByliss Curl Secret (C1300E) te testen. Lukte het hen om in een handomdraai 'Kerstproof' krullen te creëren?

Claire: “De BaByliss Curl Secret 2 maakt heel makkelijk mooie krullen en heeft zeker mijn verwachtingen overtroffen. Deze automatische krultang heeft twee verschillende opzetstukken. Ik vind grovere krullen vaak het mooist staan bij mijzelf, dus ik heb ervoor gekozen om de 33 mm-versie te gebruiken – met succes!

Vooral de snelheid waarmee je krullen maakt, vind ik een groot voordeel aan deze krultang. Met 3 minuten is het apparaat al warm en binnen 20 minuten heb je een mooie bos krullen. Met een ‘normale’ krultang ben ik hier vaak een stuk langer mee bezig en met een beetje oefening denk ik dat het krullen uiteindelijk nóg sneller zal gaan.

Elke pluk haar zit ongeveer 10 seconden opgerold in het apparaat en je hoort een piepje wanneer de krul klaar is. En een geruststelling voor wie - mijzelf meegerekend ;) - bang is dat zijn haar vast komt te zitten in de krultang: de Curl Secret waarschuwt je met een geluidsignaal wanneer je bijvoorbeeld een te grote pluk haar hebt gepakt. Je kunt je haar er dan rustig uit halen en gewoon opnieuw beginnen.

Wat mij het meest heeft verrast aan de Curl Secret, is dat de krullen (met hulp van een beetje haarlak) echt extreem lang blijven zitten. De dag nadat ik de krullen had gemaakt (en ik er dus een hele nacht op had gelegen) zaten de krullen nog steeds perfect in model. Aanrader dus!”

Dsc 0240
Claire (steil haar) testte de BaByliss Curl Secret 2
Dsc 0244
1. Claire kiest voor het 33mm opzetstuk (losse krullen) en zet de BaByliss Curl Secret aan
Dsc 0256
2. Ze kamt haar haar en krult de eerste lok met het 33mm opzetstuk
Dsc 0267
3. Claire fixeert de krullen met wat haarspray
Dsc 0313
4. Het resultaat: natuurlijke, losse krullen
Dsc 02651
Claire: "Wat mij het meest heeft verrast aan de Curl Secret, is dat de krullen (met hulp van een beetje haarlak) echt extreem lang blijven zitten."
1 van 3

Conny: “Hoe ik de BaByliss Curl Secret 2 voor het eerst testte? Bij de kapper! Ik had al een kappersafspraak gemaakt en besloot ‘m mee te nemen. Mijn kapster kende het apparaat en vertelde dat er een wachtlijst voor was toen ‘ie net uitgebracht was. Dat beloofde wat.

Ik ging in eerste instantie voor de losse, wavy krullen. In de handleiding staat per type en conditie van je haar (dat van mij is fijn en ontkleurd) hoe hoog je de temperatuur moet instellen en hoe lang de krul verwarmd moet worden. Zo krul je zonder je haar te beschadigen. Fijn! De aangegeven stand gaf echter weinig krul, dus wisselde ik naar het opzetstuk voor gedefinieerde krullen en zette ik de temperatuur een tikje hoger. Dat werkte!

De voorkant en zijkant van mijn haar kon ik prima zelf doen, maar de achterkant heeft m’n kapster gedaan, aangezien dat redelijk lastig is wanneer je het niet kunt zien en er nog niet behendig in bent. Het op de juiste manier vasthouden van de tang vond ik af en toe lastig. Elke pluk haar wordt vanzelf ‘opgeslurpt’ door de krultang en wordt binnenin verwarmd gedurende de ingestelde tijd. Het opzetstuk voor stevige krullen, in combinatie met een hogere temperatuur en tijd, gaf mijn haar een flinke krul. Van nature is mijn haar steiler dan steil en wanneer je het krult, is de krul meestal na een uur weer verdwenen uit m’n haar. Deze krullen waren direct na het krullen een tikje ‘Roy Donders’, maar na even uitkammen kreeg ik een natuurlijke krul, die er zeker nog twee dagen in heeft gezeten.

M’n haar los vond ik een beetje tuttig, dus ging ik voor een halve topknot, die in combinatie met de krul lekker nonchalant oogt. Je krijgt er van begin tot eind mooie krullen mee, zonder ‘knik’ erin zoals met een normale stijltang of krultang weleens het geval kan zijn. Je moet er wel wat handigheid in krijgen, maar dan heb je ook wat.”

Unnamed Kopie
Conny (fijn en ontkleurd haar) testte de BaByliss Curl Secret 2
Unnamed 2
Met een béétje hulp van de kapster! ;)
Unnamed Kopie 2
Het resultaat: volle, gedefinieerde krullen. Conny: "Je krijgt er van begin tot eind mooie krullen mee, zonder ‘knik’ erin!"
1 van 3

De pluspunten

Klungelen met een krultang is verleden tijd met de BaByliss Curl Secret 2. Deze innovatieve krultang maakt mooie krullen creëren (ein-de-lijk) do-able voor iedereen. Hier nog even, in ’t kort, alle voordelen en functies op een rijtje:

 • Makkelijk: dankzij het automatische krulsysteem maak je moeiteloos mooie krullen;
 • Multifunctioneel: met twee opzetstukken (25 mm en 33 mm) en 4 timerinstellingen (8s, 10s, 12s, 14s) om verschillende soorten krullen te creëren;
 • Slim: herkent het gebruikte opzetstuk en stelt temperatuur + timer hierop af;
 • Natuurlijk resultaat: jij kiest de draairichting (links, rechts of automatisch);
 • Met ionische functie: voor pluisvrij en anti-statisch haar;
 • Met keramische bekleding: voor gelijkmatige warmteverdeling en zachte, glanzende krullen;
 • Handig: lichtgewicht met extra lang meedraaiend snoer (2,5 m);
 • Veilig: schakelt automatisch uit;
 • Stil in gebruik dankzij elektronisch geregelde, borstelloze motor;
 • Compleet: inclusief reinigingsborstel om de krulkamer te reinigen;
 • Kwalitatief: lange levensduur van 5.000(!) uur.
Winactie
Doe mee en maak kans

Win een luxe shopping weekend Parijs (t.w.v. € 2.500)!

Win, win, win: een geheel verzorgd shopping weekend naar de stad van de macarons, Chanel en champagne! Koop nu een BaByliss Curl Secret 2 óf product uit de nieuwe BaByliss Sensor-lijn, registreer het aankoopbewijs op de actiepagina en maak automatisch kans op een geheel verzorgd shopping weekend naar Parijs voor twee personen t.w.v. € 2.500!

Joyce Nafzer Profile
Joyce