Header Rode Bultjes
How to

Zo voorkom je rode bultjes na het scheren

Door: Conny
14/07/2017

Het komt je vast bekend voor: heb je alles net superglad geschoren en een dag later verschijnen er rode bultjes bij je oksels of bikinilijn. Heel vervelend en zeker niet het gewenste resultaat van je scheersessie. Gelukkig zijn ze te voorkomen dankzij een paar handige tips.

Ga voor glad

Een bot scheermes is de BFF van rode bultjes, dus vervang je scheermes regelmatig en scheer altijd met een goed scheermes. Er is echt een verschil in resultaat tussen de goedkope wegwerpmesjes en de iets duurdere mesjes met verzorgende strips die het mes soepel over je huid laten glijden.

Rode Bultjes

Scheer nat in plaats van droog

Een goed scheermes doet z’n werk het beste op een vochtige huid. Bij gebrek aan tijd is het beter om niet te scheren dan om droog te scheren, want met droog scheren irriteer je de huid en krijg je last van rode bultjes. Neem er dus echt even de tijd voor en doe het onder de douche of in bad.

Gebruik scheerolie

Een scheerolie is verwennerij voor je huid. Het scheermes glijdt soepeler over de haartjes heen en de olie kalmeert en verzorgt je huid tegelijkertijd. Zo beschadig en irriteer je de huid minimaal en krijgen rode bultjes minder kans om de kop op te steken. Gebruik scheerolie gewoon onder de douche en ga voor een glad scheerresultaat en een zachte huid. Een scheerzeep of scheerfoam is ook een optie voor gladde oksels, benen en bikinilijn zonder huidirritatie.

Rode Bultjes 1

Gebruik een verkoelende en verzachtende crème

Wie van nature een gevoelige huid heeft, ontkomt vaak niet aan een lichte vorm van huidirritatie na het scheren. Door na het scheren een verkoelende en verzachtende crème te gebruiken die de huid kalmeert, voorkom je huidirritatie en bescherm je de gevoelige huid bij je oksels en bikinilijn.

Draag geen synthetisch ondergoed

Kies voor katoen, want synthetisch ondergoed zorgt ervoor dat de huid rondom je bikinilijn niet kan ademen, waardoor verstikking ontstaat met rode bultjes als gevolg. Een katoenen broekje dat niet te strak zit, is de beste optie om te dragen vlak na het scheren. Pas ook op met strakke broeken, want hierbij schuurt de huid langs de stof waardoor je ook last kunt krijgen van huidirritatie.

Rode Bultjes 2

Laat de boel luchten

Scheer oksels en bikinilijn het liefst ’s avonds, voordat je gaat slapen. Op die manier heb je het minst last van schuren (door bijvoorbeeld kleding of bewegen) en kun je de huid goed laten ademen. Draag een luchtig slaapsetje van katoen of slaap in je geboortekostuum voor minimale huidirritatie.

Scrub 'down under'

Heb je een wilde haargroei ‘down under’ en zijn de haartjes stug en dik? Dan ontstaan rode bultjes vaak door het ingroeien van de haartjes enkele dagen of soms zelfs een paar uur na het scheren. Door je bikinilijn regelmatig te scrubben met een milde scrubcrème, voorkom je het ingroeien van de haartjes en dus ook het ontstaan van rode bultjes.

Author Conny
Conny