Schurende Bovenbenen
How to

Last van schurende bovenbenen in de zomer? Op weg naar een eczeem loze zomer.

Door: Marit
15/05/2017

In de zomer kun je last krijgen van schurende bovenbenen als je een rokje of jurkje draagt. Door de warmte kan er uitslag ontstaan en dit kan heel vervelend aanvoelen. Met deze tips voorkom en genees je het ‘zomer-eczeem’.

Lang leve de zomer!

Je rokjes en jurkjes mogen weer uit de kast. Heerlijk luchtig en sierlijk. Toch kan er soms ook een vervelend gevoel ontstaan; zeker als je met zomerse temperaturen een flink stuk gaat wandelen in een rokje of jurkje. Veel vrouwen krijgen dan last van schurende bovenbenen. Een jeukende uitslag aan de binnenkant van de dijbenen. Gelukkig is daar iets tegen te doen.

De oorzaak van schurende bovenbenen

Bij het warme weer ga je vaak zweten op plekken waar weinig lucht bij kan komen. Vooral je dijen kunnen dan gaan plakken en schuren. Je huid zwelt op en hierdoor ontstaat er soms warmte-uitslag (of zweet-uitslag). Deze pijnlijke huid vertaalt zich vaak in rode bultjes of blaasjes, schaafwondjes en jeuk. En het maakt niet uit of je slank of volslank bent. Iedereen kan hier last van krijgen. Het ligt aan de bouw van je lichaam. Voorkomen of genezen? We geven je hieronder wat tips.

Schurende Bovenbenen In De Zomer

Tips voor een zomer zonder eczeem

  1. Door verkoeling krijgt de huid wat meer rust. Wissel warme ruimtes dus af met koelere plekken zodat je de huid wat rust geeft.
  2. Zorg voor verkoeling met een coolpack of met een handdoek gevuld met ijs.
  3. Verzin toch een manier om die laatste kilootjes kwijt te raken. Het is niet zo dat je dan helemaal geen last meer hebt van schurende benen. Maar als je gaat afvallen, ga je vaak ook minder zweten.
  4. Draag een kort broekje of boxershort onder je rokje of jurk. Dit voorkomt dat pijnlijke gevoel en hiermee hou jij het slenteren door een warme stad de hele dag vol.
  5. Talkpoeder werkt vocht absorberend. Maar kijk hier wel mee uit, want we willen natuurlijk niet dat die mooie jurk gelijk weer de was in kan.
  6. Vaseline werkt ook goed, maar niet voor een langere tijd. De vaseline zorgt ervoor dat je benen wat soepeler tegen elkaar wrijven waardoor je bovenbenen minder tegen elkaar ‘schuren’. De vaseline trekt na een tijdje in, dus dit zal je wel bij moeten houden.
  7. Drink veel water. Dat helpt jouw vochtbalans op peil te houden en hierdoor zakt je lichaamstemperatuur.
14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit