Sheetmasks
Uitgelicht

Dit doen sheet masks voor je huid

Door: Conny
29/11/2016

Eerst in Azië een hit en nu ook overgewaaid naar Europa: sheet masks. Dit is de nieuwste beauty musthave voor wie verlangt naar een perfecte huid.

Extra effectief

Sheet masks, vliesmaskers of paper masks zijn maskers in de vorm van je gezicht, die doordrenkt zijn in een doelgericht serum. Ideaal voor op reis, aangezien ze individueel verpakt zijn en ze zijn effectiever dan maskers uit een potje, omdat ze geweekt zijn in actieve ingrediënten en luchtdicht verpakt worden. Zo behouden de werkzame stoffen hun kracht. Super dus wanneer je veel reist of wanneer je geen zin hebt in geklieder met een potje of tube.

Sheet masks zijn gegarandeerd mess-free en behandelen de huid heel doelgericht. Er bestaan ook veel bijzondere sheet masks, bijvoorbeeld met zeewier, algen, goudpoeder, diamantpoeder, parelextract, aloë vera, eigeel (ja, echt!), houtskool of fruitzuren.

Hoe gebruik je een sheet masker?
Wanneer je een sheet mask gebruikt, is het handig om een half liggende of liggende positie aan te nemen. Zo voorkom je namelijk dat het masker van je gezicht afglijdt. Doe dit bijvoorbeeld in bed, bad, op de bank of in het vliegtuig wanneer je je stoel schuin zet. Sluit je ogen, zet muziek aan en relax. Zo kan het masker zijn werk optimaal doen.

Quick fix
Een sheet mask bevat extra actieve ingrediënten en daarom is het ideaal voor een quick fix. Stel, je hebt niet goed geslapen en de volgende ochtend een sollicitatie? Dan werkt een sheet mask met hyaluronzuur verfrissend en oppeppend. Ziet je huid er dof uit na een nacht doorhalen in een bruine kroeg of stampvolle club? Gebruik er dan één met glycolzuur die een frisse huidlaag tevoorschijn tovert.

Lip mask
Naast sheet masks in de vorm van je gezicht, zijn er ook lip masks in de vorm van je lippen. Deze plak je op je mond en laat je een minuut of tien inwerken. Het resultaat is zachte, kissable lips die voller lijken en er weer tegenaan kunnen in de kou.

Nieuwe trend: Animal Face Pack
In Korea volgen de beautytrends elkaar snel op en nu worden er sheet masks gesignaleerd met tekeningetjes of afbeeldingen van dieren erop. Een soort Snapchat filter die je huid tegelijkertijd mooi maakt! Leuk voor op je social kanalen. Zoek maar eens op #animalfacepack.

Author Conny
Conny