Header 2 Extensions
Get The Look

Waarop je moet letten als je komende vakantie wilt shinen met hairextensions

Door: Tara
4/07/2018

Wat is er nou leuker dan komende vakantie met een volle haardos hairflippend over het strand te huppelen? Precies, helemaal niks. Hairextensions worden je beste vrienden, let maar op. We belden met Marlieke, hairextensionexpert en baas van Zascha Clip-in Hair Extensions, en vroegen haar naar belangrijke do’s en don’ts.

If you can’t make it, fake it. Voor wie een volle(re) haardos wenst maar er niet mee is gezegend door Moeder Natuur, kan haar gerust een handje helpen met hairextensions. Mooi lang glanzend en vol haar is dankzij extensions gewoon voor iedereen weggelegd. Hiep-hoi!

Voor je naar de kapper rent: er is een aantal dingen waarop je moet letten om zo veel en zo lang mogelijk plezier te hebben van je nèt echte haren.

Marlieke, hairextensionexpert en baas van Zascha Clip-in Hair Extensions, weet raad.

Extensions Inarticle

Verschillende soorten hairextentions

De keuze is reuze en voor elk haartype is er in principe wat wils. ‘Laat je goed adviseren over welk type extension het beste is voor jouw haar,’ adviseert Marlieke. ‘Heb je bijvoorbeeld fijn en breekbaar haar, laat dan liever geen weave invlechten, maar kies voor tape extensions. Bespaar ook niet op hairextensions en laat ze zetten door een gerenommeerde kapper. Voor wie niet naar de kapper wil, zijn er clip-in extensions.’

Op een rij:

• Clip-in Extensions

Stroken haar waaraan clipjes bevestigd zijn. Makkelijk zelf in het haar te doen en omdat je ze kunt uithalen voor je gaat zwemmen, douchen of slapen, gaan ze lang mee.

• Flip-in Extensions

Een haarmat die aan een visdraad is bevestigd en je als ware het een haarband omdoet. Vervolgens trek je plukken haar over de mat, zodat je ’m niet meer ziet. Net als de clip-in extensions makkelijk zelf in het haar te doen.

• Weave Extensions

Bij de weave wordt je haar strak ingevlochten om vervolgens strengen haar met naald en draad aan het eigen haar vast te rijgen. Het voordeel is dat de boel stevig vastzit en niet snel loslaat. Een nadeel is dat je haar minder snel droogt na een douchebeurt. Minder geschikt voor fijn haar of een overgevoelige hoofdhuid.

• Wax Extensions

Met speciale lijm en een warmtetang worden extensions aan je eigen haar gelijmd. Wax extensions gaan lang mee, maar je kunt ze er niet zomaar uithalen. Dat gebeurt met behulp van een hittetang, een tang met geluidstrillingen, of verwijdervloeistof en bij voorkeur door een kapper.

• Microringen

Het haar wordt door kleine ringetjes getrokken waarna een extension door het ringetje wordt gestoken en dicht bij de hoofdhuid wordt vastgeknepen. Een pluspunt is dat er geen chemicaliën worden gebruikt. Een nadeel is dat de ringetjes zichtbaar kunnen zijn.

• Tape Extensions

Het gemak dient de mens. Tape extensions, de naam verklapt het al, zijn extensions met dubbelzijdig tape die je gemakkelijk en dicht bij de hoofdhuid onder een plukje haar kunt ‘plakken’. Je kunt ze langere tijd dragen. Wil je ervan af, dan heb je verwijdervloeistof nodig.

Hairextensions verzorgen

Driewerf hoera, je hebt extensions! En nu? Welke shampoo gebruik je? Welke conditioner? Mag je extensions eigenlijk föhnen? Steilen? Mag er haarlak in? En droogshampoo? Kun je ermee zwemmen? Hoe zit dat met zeewater? Questions, questions.

‘Je hebt een boel geld betaald voor je extensions. Wil je er lang plezier van hebben, investeer dan ook in goede verzorging. Pas op met agressievere shampoos, als anti-roos of zilvershampoo. Ga voor milde producten.’

‘Goede extensions zijn van echt haar en kun je dus ook als echt haar behandelen. Daar mag gerust haarlak of droogshampoo in. Wat betreft föhnen: net als bij je eigen haar kun je extensions het best aan de lucht laten drogen. Maar het kan wel. Steilen of krullen ook. Gebruik wel een goede heat protector.’

‘Borstel je haar voorzichtig. Ga er niet keihard aan lopen trekken. Begin met kammen bij de punten en werk naar boven. Ik vind de Tangle Teezer een erg fijne borstel, omdat ’ie het haar niet beschadigt en ontklitten niet zeer doet.’

‘Met je extensions zwemmen, heeft invloed op de levensduur ervan. Clip-in extensions zijn wat dat betreft ideaal, want die kun je voor een plonsbeurt uit je haar halen. Vaste extensions moeten tegen een stootje kunnen, maar weet dat je haar sneller uitdroogt als je ermee zwemmen gaat. Om uitdroging zoveel mogelijk tegen te gaan, gebruik je een goede conditioner of masker.’

‘Tot slot: hairextensions hoeven al lang niet meer schadelijk te zijn voor je haar, maar laat je wel goed adviseren over welk type hairextension je het beste past en ga liever niet voor de goedkoopste optie.’

Tara Foto
Tara