Header Douchen
How to

Zo doe je dat: snel douchen

Door: Conny
25/03/2017

Heb je altijd haast in de ochtend of te maken met meerdere mensen die ook gebruik willen maken van de douche? Word een kei in snel douchen en bespaar tijd, geld en water.

Gezicht

Wanneer je je gezicht in de avond extra goed reinigt, heb je in de ochtend aan een plens water in je gezicht genoeg. Zo hoef je onder de douche geen tijd te besteden aan het reinigen van je gezicht. Doe dit ‘s avonds met behulp van een face wash die je laat schuimen met water en als finish een micellair water op een watje of een lotion die de laatste vuil- en make-uprestjes weghaalt.

In de avond goed reinigen is sowieso belangrijk, want een schone huid krijgt ‘s nachts beter de kans om zich te herstellen van alle invloeden van overdag.

Haar

Je haar hoef je natuurlijk niet elke ochtend te wassen. Het is niet goed voor de conditie voor je haar en kost vaak het meeste tijd binnen je douche ritueel. Gebruik liever tussen de wasbeurten in een droogshampoo om je coupe fris te houden en draag een douchemuts tijdens het douchen. Dat scheelt weer wat stappen: inzepen, uitspoelen, conditioner in masseren, intrekken, uitspoelen. Zo bespaar je zeker vier à vijf minuten tijdens het douchen.

Een andere optie is het gebruik van een 2-in-1 shampoo, want ook die bespaart je tijd tijdens het douchen. Shampoo en conditioner in één maakt het ritueel van haren wassen en verzorgen een stuk korter, dus perfect wanneer je haast of geen geduld hebt!

Nog een tijdbesparende mogelijkheid is een leave-in conditioner gebruiken. Die hoef je namelijk niet in te laten trekken en daarna weer uit te spoelen. Dat scheelt je zomaar vijf minuten werk. Kies voor een balm die je onder de douche inmasseert of een spray die je op handdoekdroog haar gebruikt.

Article Douchen

Lichaam

Een douchegel wast een stuk sneller dan een blok zeep. Bovendien heb je minder gedoe, want je spuit het zo uit de fles op je hand en masseert het in op de vochtige huid. Een blok zeep glibbert uit je handen of je hebt er een douchespons of washandje bij nodig.

Tijd besparen onder de douche doe je ook door te kiezen voor een scheermes van kwaliteit. Die glijden soepel over je benen, oksels of bikinilijn, waardoor je niet drie keer hetzelfde oppervlak hoeft te bewerken, zoals met goedkope mesjes weleens het geval is.

Gebruik scheergel op je benen om langer te genieten van je scheerresultaat. Scheren gaat sneller, soepeler en beter, waardoor je benen langer glad zijn en de haartjes korter worden afgeschoren. Scheer je je benen normaal elke dag? Dan hoef je dat dankzij scheergel nu misschien maar om de dag te doen.

Normaal gesproken gebruik je je bodylotion wanneer je uit de douche bent, maar wanneer er familieleden op je badkamerdeur staan de bonzen, is het wel zo fijn als je sneller klaar bent. Een bodylotion voor onder de douche zorgt ervoor dat je als laatste stap tijdens het douchen al hebt ingesmeerd en dit gaat razendsnel. Geen intrektijd, gewoon afdrogen met je handdoek en klaar ben je!

Author Conny
Conny