1Facialmistheader
Nieuws

Spritz, spritz, spritz! Fan van de facial mist

Door: Lot
19/09/2016

Lange tijd verkeerden we in de veronderstelling dat een facial mist niet meer is dan een veredelde plantenspuit. Fijn om jezelf op warme dagen mee op te frissen, maar ook niet meer dan dat. Hadden wij het even mis.

Eigenlijk zou iedereen een facial mist (Fransen hebben het over een brumisateur) bij de hand moeten hebben, en echt niet alleen in de zomer. Behalve voor verkoeling kun je zo’n spraytje namelijk ook voor serieuze skincare doeleinden inzetten. In Korea weten ze dat allang. Daar sprayen ze te pas en te onpas om de talgproductie onder controle te houden en verstopte poriën en puistjes te voorkomen. De gedachte hierachter is dat een huid die warm is extra talg gaat aanmaken. Klinkt vergezocht, maar er is wetenschappelijk bewijs voor. Een nog groter voordeel – vinden wij dan – is dat de meeste mists uit thermaal water bestaan, waardoor ze rijk aan mineralen zijn en de huid helpen kalmeren, versterken en herstellen. Vijf situaties die om een spritz vragen:

  • Je huid voelt branderig van dagelijks scheren: thermaal water erover verstuiven verlicht onmiddellijk. Je pasgeschoren huid reageert daarna ook veel beter op het aanbrengen van een bodycrème, deodorant of zonbescherming.
  • Je hebt het bloedjeheet en er is geen airco of ventilator te bekennen: zet je mist strategisch in op enkels, knieholtes, polsen en achterin je nek. Zodra die plekken koeler voelen, kan de rest van je lijf de warmte ineens beter handelen.
  • Je rent van afspraak naar afspraak, fingers crossed dat je make-up het houdt: een face mist blaast je make-up nieuw leven in en fixeert zelfs iets. Ogen sluiten, een keer licht over je gezicht sprayen, laten drogen en weer door.
  • Je bevindt je in een vliegtuig/centraal verwarmde huiskamer/welke vochtarme ruimte ook: regelmatig sprayen laat een trekkerig gevoel en droogtelijntjes subiet verdwijnen. Dep na ongeveer een minuut af met een tissue of breng eroverheen een moisturizer of gezichtsolie aan om te voorkomen dat het water verdampt en je huid juist nog droger voelt (tenzij de spray in kwestie al hydraterende ingrediënten bevat).
  • Je make-up is nogal cakey en poederig uitgevallen: sprayen, het teveel aan product lichtjes met je vingertoppen in de huid blenden en nog een keer sprayen.
1Facialmist
Author Lot
Lot