Header
How to

Strobing: een gezicht vol licht

Door: Conny
16/08/2016

Eerst was het contouring, nu is strobing helemaal hot in beautyland. Het highlighten van delen in je gezicht waar van nature het licht op valt, past perfect bij het zomerseizoen. Hoe meer licht er op je gezicht valt, hoe mooier je look.

Wat is het?

Door te ‘stroben’ highlight je delen in je gezicht die van nature het licht vangen. Te denken valt aan je jukbeenderen, het wenkbrauwbot, de neusbrug, je cupidoboog en je kin. Door een subtiel glansje aan te brengen, creeer je een glow alsof je hele gezicht straalt, zonder te glimmen.

In Article

Wat heb je nodig?

Highlighters zijn er in allerlei vormen: stick, poeder, crème, maar net wat je fijn vindt. Wanneer je kiest voor poeder, houd dan een poederkwast in ‘fan-vorm’ bij de hand, want die zorgt voor een subtiel effect. De andere vormen highlighter breng je met je vingers of een vochtig make-up sponsje aan.

In Article2

Hoe doe je het?

  • Zorg voor voldoende daglicht of, bij gebrek hieraan, voor een goed verlichte make-up spiegel. Zo zie je wat je doet en ‘overdo’ je het vooral niet!
  • Kies een toon die bij jouw huidskleur past. Champagne voor een lichte huid, roze/champagne tonen voor een lichte tot licht getinte huid, goud voor een olijfkleurige huid en terracotta voor een donkere huid.
  • Gebruik de highlighter alleen op de plaatsen waar het licht van nature op valt, zoals het jukbeen, je voorhoofd, je slapen, de neusbrug, onder je wenkbrauwbot, in je ooghoeken en boven je lip in de cupidoboog. Subtiel is beter dan overdadig, want zo voorkom je een glimmende look.
  • Vervaag je highlighter na het aanbrengen met je vingers, een poederkwast of een vochtig make-up sponsje. Check voor je de deur uitgaat op harde lijnen of een overschot aan highlighter om een onnatuurlijke look te voorkomen.
In Article3

Luminizer

Geen geduld of zin om strategisch te stroben? Kies dan voor een luminizer. Dit is een verzorgende creme die glanspigmenten bevat en zo je gehele gezicht een zachte glow geeft.

Ook hiervoor geldt: pas op dat je niet gaat glimmen. Meng bijvoorbeeld een druppeltje met je dagcreme of kies voor een super subtiele luminizer.

Benieuwd naar meer tips? Lees dan ook eens het artikel 'gezicht shapen' waarin tips staan op het gebied van shaping. Shaping wordt de laatste tijd door veel door vrouwen toegepast. Het zorgt er namelijk voor dat delen van je gezicht een andere vorm aannemen. Door het shapen met lichte en donkere kleuren lijkt je neus 'slanker' en je kin bijvoorbeeld puntiger. Ook komen je jukbeenderen zo mooier uit.

Author Conny
Conny