Flossen Airfloss
Review

Ontdek de Philips Sonicare Airfloss, de perfecte manier om elektrisch te flossen en zo gezond tandvlees te krijgen.

Advertorial
2/06/2017

Je wilt graag een mooi schoon en gezond gebit en vindt flossen een hoop gedoe? Dan biedt de Philips Sonicare Airfloss Ultra uitkomst! Elektrisch flossen was nog nooit zo makkelijk. Benieuwd hoe een elektrisch flosapparaat in het echt bevalt? Carolina van Foodie-ness nam de proef op de som.

Een goede mond-gezondheid

Dagelijks en regelmatig tandenstokers en flossers gebruiken, dat advies krijgen we bijna allemaal bij een bezoek aan de tandarts. En een schoon gebit en gezond tandvlees dragen bij aan een goede gezondheid dus daar willen we best wat voor doen. Toch blijft het een gedoe, dagelijks aan de slag gaan met flosdraad en het vinden van tandenstokers die fijn en praktisch zijn.

Wat nog niet iedereen weet is dat er een heel goed en grondig alternatief is! Al eens gehoord van de Philips Sonicare Airfloss Ultra? Dit fijne snufje technologie zorgt ervoor dat flossen een makkie wordt. Hij reinigt je gebit met kraanwater of mondwater en zorgt binnen 60 seconden voor een heerlijk schoon gevoel. En ook niet onbelangrijk; je verwijdert zo tot wel 99,9% tandplak van de behandelde delen. Het vuil dat tussen de tanden is achtergebleven na het tandenpoetsen wordt ook meteen verwijderd en daarmee verklein je de kans op gaatjes aanzienlijk.

Carolina Foodieness Airfloss Ultra

Intensiteit met flossen

Je bepaalt zelf hoe intensief je wilt reinigen want er zijn 3 standen waaruit je kunt kiezen. Deze bepalen de zogenaamde bursts, de uitstoot van de vloeistof en lucht, en kunnen enkel-, dubbel- of drievoudig worden uitgevoerd. Per gebruik kun je steeds opnieuw instellen hoe krachtig je wilt reinigen. En binnen 60 seconden kun je al klaar zijn dus tijdgebrek speelt geen rol, het gaat sneller dan snel.

Airfloss met vulstation

Om het gebruik nog makkelijker te maken is er een Philips Sonicare Airfloss Ultra verkrijgbaar inclusief vulstation. Hiermee kun je de Airfloss Ultra vullen in minder dan 10 seconden en is hij altijd klaar voor gebruik. Het reservoir is trouwens groot genoeg voor 2 weken gebruik van mondwater. Het station houdt het handvat daarnaast opgeladen. Ideaal!

Zet de Airfloss Ultra in de badkamer naast je tandenborstel zodat het gebruik ervan onderdeel wordt van je dagelijkse ochtend- of avondroutine.

Getest door Carolina van Foodie-ness

Elektrisch tandenpoeten doe ik al jaren en op advies van mijn tandarts flos ik na elke poetsbeurt met zo’n dun "houtje". Elektrisch flossen was nog nieuw voor mij, dus ik was ontzettend enthousiast om de Philips Sonicare Airfloss Ultra uit te proberen. Met de Airfloss kan ik vanaf nu ook elektrisch flossen. Hoe werkt het precies? En wat is mijn ervaring na één week elektrisch flossen?


Pluspunten:

  1. Om de Airfloss te gebruiken, vul je het waterreservoir met water, maar je kan er ook voor kiezen om deze te vullen met mondwater. Dit geeft een extra schoon en fris gevoel na het tandenpoetsen!
  2. Elektrisch flossen met de Airfloss is niet alleen effectief voor het gebit (tussen de tanden en kiezen), maar verbetert ook je mondhygiëne doordat het je tandvlees gezonder maakt.
  3. De Philips Sonicare Airfloss Ultra heeft een praktische behuizing en fijn mondstuk, welke makkelijk in gebruik is. Je komt overal gemakkelijk bij, zonder dat het een rommeltje wordt. Extra pluspunt is dat je zelf tussen drie verschillende frequenties kan kiezen!
  4. Het elektrisch flossen was niet alleen makkelijker dan met mijn dunne “houtjes”, het was ook een stuk sneller. Je gebit is inderdaad binnen 60 seconden schoon!
  5. De Airfloss is gemakkelijk en snel opgeladen en in de afgelopen week heb ik het apparaat geen één keer extra moeten opladen.

Punten voor verbetering:

  1. Persoonlijk vind ik de Philips Sonicare AirFloss te groot om mee te nemen op reis.
  2. Het zou handig zijn als er standaard twee opzetstukjes bij geleverd worden, zoals bij de Philips elektrische tandenborstels. Zo zouden wij één apparaat per huishouden kunnen gebruiken.

En dan nog een laatste tip van mij: let erop dat je je mond goed sluit rondom het opzetstukje, omdat het anders kan gaan spetteren. Je wilt je badkamer natuurlijk ook graag netjes houden.

Meer weten over Carolina en Foodie-ness? Bekijk dan haar blog, Instagram, YouTube kanaal of Facebook.