Diy Manicaure Header Small 02
How to

Alles wat je nodig hebt voor een doe-het-zelf manicure

Door: Sharon
30/06/2016

Een feestelijke look maak je helemaal af met prachtig verzorgde en gestylede nagels. Met een goede lak geef je jouw outfit net dat beetje extra. Maar hoe maak je jouw nagels perfect party proof? Met onze tips en een beetje oefening steel je zeker de show!

Een goed begin is het halve werk

Verzorg je handen en nagels goed door regelmatig een handcrème te gebruiken en je nagels netjes te vijlen. Hiermee voorkom je dat de nagels splijten of scheuren. Na het vijlen breng je een basecoat aan. De basecoat voorkomt dat jouw nagels verkleuren of beschadigen door de lak. Laat de basecoat goed drogen voordat je een kleur aanbrengt.

Diy Manicaure Stap 01

Kies je kleur

Weet je niet zeker welke kleur geschikt is voor een feestje? Kies dan een donkere blauwe kleur, een dieprode lak of ga voor mysterieus paars. Liever iets stoerder? Kies dan een zwarte lak. Pas met zwarte lak wel op, het kan gemakkelijk slordig lijken als de nagels niet netjes gelakt zijn.

Diy Manicaure Stap 02

Het echte lakwerk

Breng de kleur in twee dunne laagjes aan, en laat deze tussendoor goed drogen. Hierna kun je een topcoat aanbrengen om extra glans te krijgen en de kleur langer mooi te houden. Tegenwoordig zijn er vele topcoats beschikbaar die je nagels de uitstraling van een gellak geven. Wil je je helemaal uitleven en extra opvallen? Dan kan je altijd een laagje nagellak met glitters aanbrengen, bijvoorbeeld op een van de vijf nagels, of bij de aanzet van de nagels. Ga bijvoorbeeld voor zilveren of gouden glitters, perfect voor een feestelijke gelegenheid.

Diy Manicaure Stap 03

De afterparty

Is het feestje afgelopen? Verwijder dan voorzichtig de nagellak met een goede remover en een watje. Gebruik een voedende crème om jouw nagels en handen te verwennen. Zo houd je het voor je nagels ook feestelijk.

Diy Manicaure Stap 04
0001 Author Sharon
Sharon