1Headerafterglow
Kort verhaal

The afterglow: zo hou je je zomergloed vast tot ver in de herfst

Door: Lot
15/09/2016

Dikke kans dat als je nú in de spiegel kijkt, je best tevreden bent met wat je ziet. Niet zo bescheiden: dat bruine kleurtje staat je potverdorie goed! Nu is het zaak er zo lang mogelijk van te genieten, wat geheid gaat lukken met deze nagloei-tips.

1Artikelglow

Scrub (echt!)

Dat je je bruine teint verliest door te scrubben is een fabel. Zolang je het voorzichtig doet zijn dode huidcellen het enige wat je ermee kwijtraakt, wat je afterglow juist bevordert. Hoezo? Je buitenste huidlaag vernieuwt zich elke dag, waardoor dode huidcellen zich opstapelen, voor een onregelmatig huidoppervlak zorgen en de lichtweerkaatsing blokkeren. Door regelmatig (zeg eens per week) en vooral zacht te scrubben wordt je huid weer lekker glad en komt je zomerse gloed pas echt goed tot zijn recht.

Tip: milde scrubs op basis van natuurlijke korreltjes zijn ok, maar je zou ook een zachte exfoliating spons, handschoen of borstel kunnen proberen. Het belangrijkste is om je huid eerst nat te maken en niet te veel druk uit te oefenen.

Wash & glow

Elke dag hydrateren doet je gebronsde huid goed. Niet dat je er nog bruiner van wordt, maar een tan komt wel het mooist uit op een gehydrateerde ondergrond. Als een bodylotion aanbrengen er tijdtechnisch niet inzit, kun je je dagelijkse vochtverzorging ook uit je doucheproduct halen. Olietjes hebben de voorkeur, want die gaan vochttekort op korte en lange termijn tegen en laten direct een sexy glans achter.

Tip: wacht na het douchen even met het droogdeppen van je huid. Je spoelt een doucholie er nooit helemaal af, dus krijgt hij zo mooi de kans om in te trekken.

1Artikelglow2

Je tan in de verlenging

Wel zin en tijd om te smeren? Verruil je gewone bodylotion of dagverzorging voor een tan enhancer. De ingrediënten hierin vullen vochttekorten aan, voorkomen vervellen en laten je zonnige teint minder snel vervagen. Je vindt deze werking ook in sommige after sun en zonbeschermingsproducten, handig als de nazomerzon veel van zich laat zien. Wat ook kan: een paar selftanning druppels (nog zo’n vondst) mengen met welke body- of dagcrème ook, voor hetzelfde teintverlengende voordeel.

1Artikelglow3

Eet (of slik) bètacaroteen

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat voeding vol bètacaroteen voor een glow van binnenuit zorgt: goede support voor je zongebruinde huid. Deze provitamine zit in veel oranjegetint groente en fruit, maar ook in sommige groene bladgroente en koolsoorten. Op de boodschappenlijst de komende weken: wortels, mango’s, pompoen, abrikozen, mandarijnen, zoete aardappelen, spinazie en boerenkool.

Tip: meer bètacaroteen binnenkrijgen kan evengoed met een voedingssupplement. Kies liever een natuurlijke in plaats van een synthetische variant (te herkennen aan het E-nummer E160 aii), dat is in het geval van bètacaroteen namelijk effectiever.

Wacht met waxen

Behalve van ongewenst haar helpen waxproducten en ontharingscrèmes je helaas ook snel van je gekoesterde kleurtje af. Reden om het voorlopig even bij scheren of epileren te houden.

Author Lot
Lot