Stralende Huid
Uitgelicht

Keep the glow: zo behoud je een stralende huid

Door: Conny
16/05/2017

Naarmate we ouder worden, vertraagt het huidvernieuwingsproces. Dit betekent dat de gezonde glans van binnenuit langzaam kan veranderen in een vale en doffe teint. Wat kun je doen om die zogenaamde ‘glow’ zo lang mogelijk vast te houden?

Waardoor verdwijnt een gezonde glans van de huid?

Tot ons dertigste levensjaar gaat het huidvernieuwingsproces in rap tempo door. Dat houdt in dat de huid zichzelf regelmatig vernieuwt en de dode huidcellen worden afgevoerd. Vanaf je dertigste gaat dit proces steeds trager. Het gevolg is dat de dode huidcellen minder snel worden afgevoerd en de huid er daardoor grauw en vaal uit kan zien.

Naast een trager huidvernieuwingsproces hebben externe factoren invloed op de gezonde glans van de huid, waaronder roken, onbeschermd zonnen of luchtvervuiling. Wanneer je rimpeltjes krijgt of hebt, is dit ook van invloed op de glans van de huid. Vergelijk het met een spiegel; licht weerkaatst perfect op een gladde, schone spiegel. Zodra er oneffenheden op die spiegel te zien zijn, weerkaatst het licht slechter. Het licht weerkaatst minder makkelijk op een huid met rimpeltjes, waardoor het gezicht minder straalt.

Wat kan ik doen om het verlies van een glanzende huid tegen te gaan?

Een gevarieerd dieet met voldoende voedingsmiddelen die gezonde vetten en anti oxidanten bevatten, hebben een positieve invloed op de conditie van de huid. Niet roken, goede bescherming tegen UV-straling en vaak bewegen in gezonde buitenlucht zijn ook van belang.

Bij een huidtherapeut kun je terecht voor een peeling van de huid, bijvoorbeeld met fruitzuren of glycolzuur. Door de peeling worden dode huidcellen verwijderd en komt de nieuwe, gezonde huidlaag naar boven. Peelings met een hoge concentratie werkstoffen werken ook door in de huid en zorgen voor stimulering van het huidvernieuwingsproces. Een peeling voor thuisgebruik noem je vaak een exfoliant en gebruik je het liefst tijdens de nacht, want dan herstelt de huid zich sneller.

Ook zijn er voedingssupplementen te krijgen die een positieve invloed hebben op de huidconditie. Deze kun je naast een gevarieerd dieet slikken, om de huid extra verzorging van binnenuit te geven. Goede huidverzorging met milde producten zorgt ervoor dat je huid er gezond uit blijft zien.

Tips Stralende Huid

Smeren voor een gezonde glans

Er zijn veel producten voor een goede huidverzorging die zich richten op het nabootsen van de gezonde glans in de huid. Zo is er serum, crème of make-up met licht weerkaatsende pigmenten. Hierdoor lijkt de huid het licht beter te weerkaatsen en zie je er stralender uit. Denk bijvoorbeeld aan een illuminating primer, highlighter op strategische plekken of een dagcrème met glanspigment.

Waar kun je op letten bij het zoeken naar producten voor een stralende huid

Altijd handig om even te weten op welke termen je het beste kunt letten of zoeken, wanneer je zoekt naar producten voor een stralende huid: ‘dull skin’, ‘dullness’, ‘brightening’, ‘glow’, ‘highlighter’, ‘flawless’, ‘illuminating’, ‘exfoliant’ of ‘peeling’ zijn allemaal termen die vaak voorkomen op de verpakking van producten voor een stralende huid.

Author Conny
Conny