1Headernieuwsmakeup
Nieuws

Tips: voorkom make-up op je kleding

Door: Esmée
6/09/2016

Ben jij ook zo gek op winkelen? Dan herken je misschien wel die situatie dat er per ongeluk make-up vlekt, op de net gepaste kleding. Dat wil je natuurlijk het liefste voorkomen, maar hoe? De redactie zet graag voor jullie een paar tips op een rij hoe je dit het beste kan voorkomen.

Voorkom make-up op je kleding

#1 Kleed jezelf er op
Wat niet zo handig is bij een shopsessie, is het dragen van strakke kleding. Dan hebben we het hier vooral over kleding wat over je hoofd moet, dus wat ook langs je opgemaakte gezicht gaat. Het is daarom handiger om wijde kleding te dragen, zodat het niet langs je gezicht gaat.

#2 Welke make-up gebruik jij?
Gebruik je make-up die snel uitloopt? Dan is de kans ook groter dat het op je kleding komt. De beste tip hiervoor is om waterproof mascara te gebruiken, dit voorkomt in ieder geval een pandaberen look als het bijvoorbeeld heeft geregend ;-)

#3 Behoud je look
Wil je zorgen dat je make-up beter blijft zitten? Dan is setting spray een echte aanrader. Settingspray zorgt ervoor dat je make-up langer op zijn plek blijft. Het is ook erg gemakkelijk aan te brengen. Je hoeft het alleen als laatste touch nog even over je gezicht te sprayen nadat je jezelf hebt opgemaakt en voilà..

1 Intekstnieuws

Oeps, te laat!

Is het al te laat en zit je make-up al op je kleding? Dan zijn daar ook een paar tips voor om dit te verwijderen of in ieder geval minder zichtbaar te maken.

#1 Poeder, blush of oogschaduw vlek
Probeer als je een vlek hebt gemaakt met poederachtige producten, het eerst uit te kloppen. Ga vooral niet wrijven, dit maakt de vlek erger. Wanneer de vlek er nog niet uit is, ga er dan met een vochtige doek overheen.

#2 Foundation, mascara, lipgloss
Bij dit soort make-up vlekken zou je make-up remover kunnen gebruiken zonder olie. Gaat het er vooralsnog niet uit, probeer dan een speciale vlekverwijderaar of zeep.

#3 Nagellak
Hier moet je zo snel mogelijk proberen te handelen. Natte nagellak is makkelijker weg te halen. Het enige wat je kunt doen is heel voorzichtig met aceton het eraf te halen. Let wel op: Aceton vlekken gaan niet uit je kleren!

Img 3240
Esmée