Header Wenkbrauwen Tekenen
How to

Je wenkbrauwen tekenen in 5 simpele stappen

Door: Lot
20/06/2017

Wenkbrauwen, we blijven er maar druk mee. Al eerder tipten we hoe je ze het beste in shape brengt, epileert, voller maakt en verft, maar een kort stappenplan over het simpelweg bijtekenen van je brows was er nog niet. Nu wel.

Sfeer Wenkbrauwen Tekenen

Stap 1: even borstelen

Door je wenkbrauwhaartjes opwaarts te kammen vanaf het begin van je brows richting het smallere einde, zie je precies waar ‘kale’ plekken zitten en waar bijtekenen dus het hardst nodig is.

Stap 2: zorg voor een goede ondergrond

Voordat er getekend gaat worden, kun je het beste eerst wat matte wenkbrauwpoeder aanbrengen. Op zo’n ondergrond valt straks amper op dat er een paar getekende haartjes tussen de echte zitten. Breng al schetsend beetje voor beetje aan (dat gaat het makkelijkst met een speciaal penseeltje) en neem vooral de gedeelten mee die straks worden opgevuld.

Sfeer1 Wenkbrauwen Tekenen

Stap 3: tekenen!

Ok, daar gaan we. Neem een wenkbrauwpotlood of liner in gelvorm en schets met vlugge, opwaartse bewegingen haartjes, om te beginnen bij het begin van je wenkbrauw. Meer vulling op die plek zorgt namelijk meteen voor van die volle modelwaardige brows. Doe nu hetzelfde, maar dan bij het smallere uiteinde. Speur je wenkbrauwen vervolgens goed na op lege plekken en vul die ook lichtjes op.

Stap 4: fixeer

Strijk een transparante brow gel over je wenkbrauwen, net als bij stap 1 opwaarts en vanaf het begin tot het einde. Dit zorgt voor fixatie en benadrukt meteen de textuur van je wenkbrauwhaartjes, zodat ze ondanks het bijtekenen heel naturel ogen. Tip: mogen je brows nog wat voller, neem je een gekleurde gel in plaats van een transparante.

Sfeer2 Wenkbrauwen Tekenen

Stap 5: plaats strategische highlights – optioneel

Hoge brows laten je er jong uitzien. Met de jaren kunnen wenkbrauwen gaan zakken en hangen als gevolg van een slapper wordende huid, waardoor je uitstraling iets vermoeids krijgt. Voor een optische lift: breng een beetje highlighter aan op het wenkbrauwbot, precies onder de wenkbrauw vanaf het midden tot het einde en blend met een vingertop.

Author Lot
Lot