Tombarten Ed Header
Interview

Tom Barten over zijn boek 'The Fat Burning Guide'

In dit blog vertelt Tom Barten, oprichter van Personal Body Plan, over zijn visie op gezondheid, voeding, training en herstel. En natuurlijk over zijn nieuwe boek, getiteld 'The Fat Burning Guide'. Het boek verschijnt deze lente.

Wat voor een boek is 'The Fat Burning Guide'?

"Personal Body Plan is ooit begonnen vanuit het afvallen, dat is denk ik ook de grootste doelgroep die we nu hebben. Dus dit boek – The Fat Burning Guide – is ook specifiek gericht op de methodiek die wij gebruiken om mensen te helpen af te vallen, en het is voor zowel mannen als vrouwen. Ik vertel op hele nuchtere en no-nonsense wijze wat die methode is en hoe mensen dat in hun dagelijkse leven kunnen toepassen."

Wat zijn de beste oefeningen voor een smokin’ hot lichaam?

"Dat ligt eraan wat je verstaat onder een smokin’ hot lichaam, zowel voor mannen als vrouwen. Als je je bilspieren wilt trainen, dan zijn oefeningen zoals de hip thrust heel erg goed. Een oefening die je thuis kunt doen is de glute bridge: dan ga je op de grond liggen, op je rug, met je benen een beetje gebogen, dan beweeg je je billen omhoog en span je je hamstrings en bilspieren aan. Als je kijkt naar rugspieren, dan is de deadlift daar een hele goede oefening voor, voor je bovenbeenspieren is de squat weer een goede oefening.

Je buikspieren heb je natuurlijk ook nog. Crunches, sit-ups, et cetera zijn niet de beste oefeningen om je buikspieren te trainen: dat is vooral een grote aanslag op je onderrug en nek. Dus daar zijn andere oefeningen voor, zoals de barbell roll out of de hanging leg raise. Dat zijn goede oefeningen.

Het is wel goed om te beseffen dat als je echt zichtbare buikspieren wilt, dat dat niks te maken heeft met het doen van buikspieroefeningen, maar heeft alles te maken met de hoogte van je vetpercentage. Dus als je buikspieren niet zichtbaar zijn, dan is je vetpercentage te hoog. En de grootste invloed daarop is je voedingspatroon."

Bekijk hier beelden van de boeklancering | video door Finn Muilwijk

Waarom moét je jouw boek echt aanschaffen?

"Omdat ik het kaf van het koren scheid en echt laat zien dat er geen wondermiddelen zijn, dat het echt aan jezelf ligt. Jij bent de regisseur van je leven, dus pak alsjeblieft die regie. Jij bent in staat om de beste versie van jezelf te worden, dus ik hoop dat mensen die mijn boek kopen tot dat inzicht komen om echt aan de slag te gaan. Dat het een mooie, eerste stap is op weg naar een nieuwe levensstijl en mooie resultaten die ze ook daadwerkelijk voor de lange termijn vast kunnen houden."

Auteur: Aukeline van Dorp - Het hele interview is terug te lezen op gezondheidsnet.nl

Meer weten over het boek? Lees hier de recensie van Anne (redactie bol.com Lees Magazine)

? Praat mee

Hoe zorg jij dat jij de beste versie van jezelf wordt?

De discussie kan niet worden getoond vanwege je cookie instellingen.