Betterlips
Uitgelicht

Trend alert! De MLBB lipstick gaat onze monden veroveren

Door: Lot
23/12/2016

My Lips But Better: het is een hele mond vol voor een lipsticktrend, en daarom kom je hem eerder tegen onder de nickname MLBB. Bekt ook lekkerder na een hashtag. Nog nooit van gehoord? Check ‘m op Instagram of Snapchat en je lippen zullen nooit meer dezelfde zijn.

Soms heb je zin om je mond vol in de felle lipstick te zetten, soms niet. Geen probleem natuurlijk, doe vooral je ding. Maar weet wel: ook op dagen dat je kleur laat staan, kunnen je lippen er voller, glanzender, egaler en, nou ja, stukken mooier op worden zonder dat iemand meteen doorheeft dat je iets draagt. Wat je ondertussen dus mooi wél doet, namelijk een MLBB lipproduct.

Dit maakt de MLBB zo welkom

Wat MLBB lipformules in ieder geval met elkaar gemeen hebben is hun natuurlijke tintje. Ze geven niet veel kleur af, maar die ene vleug nude, beige, poederig roze of zacht mauve zorgt er toch voor dat je eigen lipkleur ineens veel frisser en egaler oogt. Dan is er nog de kwestie glans. Omdat te veel daarvan verraadt dat je iets op je lippen hebt aangebracht en een te matte textuur net zo goed, zit de finish van een MLBB product hier precies tussenin. Denk aan het dauwachtige van een crèmelipstick of een balm.

Als je een goede te pakken hebt, doet de formule meteen wat aan het verzorgen van je lippen. Lippen kunnen tenslotte pas de mooiste versie van zichzelf worden als ze geen last hebben van velletjes of kloofjes. En de aller, allerbeste exemplaren volgen en accentueren met hun speciaal vormgegeven top of applicator de welving van je lippen, waardoor ze extra vol lijken.

Beterelippen

Persoonlijke note

Misschien wel het belangrijkste van een MLBB formule: het is niet zomaar een nude tint voor op je lippen, het is jóuw nude. Een tint die dus heel dicht in de buurt komt van jouw natuurlijke lipkleur, en daarom voor iedereen anders kan zijn. Wat helpt bij je zoektocht is kijken naar de binnenkant van je lip, daar waar het vochtig is. Beetje vreemd misschien, maar die kleur vormt een goed uitgangspunt.

Voor een dubbelcheck test je een MLBB tint bij voorkeur als je gezicht vrij is van make-up. Dan zie je meteen of hij uit de toon valt of je teint juist ophaalt.

Author Lot
Lot