Beauty Skin Care Header
Nieuws

Trend: face shaping skincare

Door: Lot
17/02/2017

Was 2016 het jaar van de shaping make-upkits, dit jaar gaan we voor het echie – met face shaping skincare.

Wat is shaping skincare?

Volgens Theresa Yee van trend forecasting and analytics company WGSN gaat shaping skincare heel hard het succes achterna van de shaping en sculpting technieken die we kennen uit de make-up. Wat daar zoal onder wordt verstaan? Eigenlijk alles wat je gezichtscontouren en gelaatstrekken écht opstrakt en definieert, dus niet louter optisch. Dat kunnen huidverzorgingsformules zijn, maar ook allerlei andere methoden.

Een voorbeeld van een shaping skincare methode is de onlangs door Selfridges gelanceerde FaceGym service, waarbij meer dan 40 gezichtsspieren worden getraind met liftende en modellerende massagebewegingen die de bloedcirculatie, collageenproductie en celvernieuwing stimuleren en zo je ‘bone structure’ mooier uit laten komen (helaas nog niet overgevlogen naar Nederland, maar met een professionele bindweefselmassage kom je ook een heel eind). Of de facial brushes waarvan de zachte haartjes je huid exfoliëren en masseren en je gezicht bij regelmatig gebruik steviger en strakker borstelen.

Je kunt er natuurlijk altijd alsnog wat shaping make-uptrucs op los laten, dat blijft nou eenmaal de snelste manier om je gezicht vorm te geven. In het artikel 'Gezicht shapen' vind je allerlei how to tips.

Article Skin Care Header

Shaping skincare voor thuis:

 • Estée Lauder New Dimension Expert Liquid Tape
  Breng je vóór een serum aan als een soort coating op zones waar het wel wat strakker mag, zoals langs de jukbeenderen en rondom de ogen. Snelwerkende polymeren, hyaluronzuur-boosters en een pro-collageencomplex geven de gezichtscontouren een lift en meer definitie.
 • Magicstripes Lifting Collagen Mask
  Vijf kant-en-klaar maskers die contour geven aan het onderste gedeelte van je gezicht (hals, kaaklijn en kin). Een mix van collageen, cafeïne, vitamine C en E verstevigt de huid, stimuleert de vetafbraak en gaat zwellingen tegen.
 • Clarins Supra Sérum Lift-Remodelant
  Officieel bedoeld om gelaatstrekken en contouren van de 50+ huid te liften, maar mag ook best al eerder worden ingezet om alles strak en stevig te houden. Doet meteen wat aan pigmentvlekjes.

'Nature gives you the face you have at twenty; it is up to you to merit the face you have at fifty'

Coco Chanel
 • Olaz Renegerist 3-Zone Super Verstevigend Serum
  Geconcentreerde verzorging die haar verstevigende, liftende werking vooral richt op de hals en kaaklijn. Ook rimpels en fijne lijnen worden erdoor verzacht.
 • Chanel Le Lift Masque de Massage
  Gaat verslapping en vochtophopingen tegen met een uitgekiende cocktail actieve werkstoffen, zoals neroli-extract. Het speciaal door Chanel ontworpen massageritueel (zie bijsluiter) versterkt dat effect nog eens.
 • Adore Better Living Beauzee
  Anti-ageing apparaatje dat met ultrasone golven de collageen- en elastineproductie in de diepere huidlagen aanwakkert, expressierimpels tegengaat en de gezichtsspieren traint. Kan ook gebruikt worden op het lichaam, om striemen en cellulite minder zichtbaar te maken.
 • Shiseido Cleansing Massage Brush, Sisley Gentle Face and Neck Brush en Aveda Tulasara™ Facial Dry Brush
  Drie lekker in de hand liggende borstels die van de dagelijkse reiniging een dieptereiniging maken en de huid ondertussen een subtiele massage geven. Tip: door zachte, opwaartse borstelbewegingen vanaf de kin te maken, stimuleer je de bloedcirculatie en de collageenaanmaak en krijgt je huid een glow.
Author Lot
Lot