Header Uitgroei
How to

Vijf tips voor het bijwerken van uitgroei

Door: Lot
20/03/2017

Als het even kan laat je het bijwerken van je uitgroei over aan een pro, maar soms komt doe-het-zelven beter uit. Omdat je weinig tijd hebt of weinig geld, of gewoon uit pure gemakzucht. Wat zijn de opties voor het bijwerken van je uitgroei?

1. Met een poeder

Dit kunstje is relatief nieuw, maar heeft nu al een trouwe schare fans, waaronder wij. Van tevoren waren we best sceptisch: hoe kan een poedertje in een palet nou je volledige uitgroei camoufleren, zelfs als die grijs is? Maar dat blijkt dus gewoon te kunnen, en daar heb je niet eens belachelijk veel product voor nodig.

Aanbrengen gaat gemakkelijk met het bijgeleverde kwastje – je begint bij de wortels en strijkt vanaf daar richting het gekleurde deel van je haar. Heb je meer dekking nodig doe je dit nog een keer, net zolang tot je tevreden bent. Omdat de poederdeeltjes zich perfect hechten aan je haar, zie je er niks van op je hoofdhuid en doorstaat de kleur zelfs een regenbui. Alleen met shampoo was je hem eruit.

Tip: in het Root Blur Colour Blending Concealer palet van John Frieda (er zijn er vier) zitten twee tinten poeder die je kunt mengen tot een kleur op maat, bijvoorbeeld de John Frieda Root Blur voor blond haar.

2. Met een spray

Bijvoorbeeld de L’Oréal Paris Magic Retouch voor donkerbruin haar, ook nog verkrijgbaar in vier andere tinten. Ook hiermee maak je elke kleur uitgroei (inclusief grijs) binnen een paar seconden onzichtbaar tot de eerstvolgende wasbeurt. Belangrijk is wel dat je bij het sprayen zo’n tien centimeter van je hoofdhuid vandaan blijft, dat geeft het egaalste resultaat.

Hou voor de zekerheid ook je hand voor je voorhoofd om vlekken op je huid te voorkomen. Die laten zich prima verwijderen met make-up remover, maar toch. Na het aanbrengen een minuut laten drogen, fixeren met een laagje haarlak en klaar ben je.

3. Met een stift

Nog zo’n wondermiddel is de uitgroeistift, een soort marker waarmee je je uitgroei simpelweg inkleurt. TouchBack heeft er onder andere een (in acht tinten). De kleurpigmenten erin hechten zich aan je haar zonder dat je restjes product ziet en beloven 100% grijsdekking tot ze er tijdens de eerstvolgende wasbeurt uit worden gespoeld. Tussendoor kun je prima je haar doorborstelen zonder bang te hoeven zijn voor kleurverlies, wat trouwens ook voor bovengenoemde poeders en sprays geldt.

Article Uitgroei

4. Met verf

Lange tijd de enige in zijn soort, en nog steeds is er veel te zeggen voor speciale uitgroeiverfkits. Om te beginnen: het gaat hier om permanente kleuringen, dus je spoelt het er niet zomaar uit. Pas als er nieuwe uitgroei zichtbaar is, kun je de behandeling herhalen of alsnog naar de kapper gaan.

Met een uitgroeikit kun je daarom slim je volgende professionele kleurbehandeling even uitstellen. Aanbrengen gaat snel (zeg tien minuten) en gericht met de applicator die erbij zit, en als je kiest voor een formule vol haarverzorgende bestanddelen heeft je haar zo min mogelijk van het kleurproces te lijden. Van Schwarzkopf Vital heb je bijvoorbeeld de Permanent Color Uitgroeiset (acht kleuren) waar voedende oliën aan toe zijn gevoegd die de haarvezels helpen herstellen.

5. Met een kam

Deze is voor als je geen seconde te verliezen hebt: maak een (niet al te perfecte) zigzagscheiding. Uitgroei valt het het meest op als je je haar naar achteren gekamd draagt of in een scheiding die kaarsrecht is. Een rommelige zigzagscheiding verdoezelt waar je uitgroei ophoudt en het gekleurde deel begint.

Author Lot
Lot