1Headerhaar
Get The Look

Un, deux, trois… allemaal aan de French fringe

Door: Lot
5/09/2016

Als we moesten kiezen tussen French fringe en French fries, dan wisten we het wel. Zo’n pony met Franse slag vergt een minimum aan onderhoud en je krijgt er maximale cool/chic voor terug.

In theorie is de French fringe gewoon een pony, maar in de praktijk pakt hij toch een stuk sexier uit. De voorhoofden van Charlotte Gainsbourg, Lou Doillon, Caroline de Maigret, Freja Beha Erichsen en Alexa Chung (zie, je hoeft er niet eens een Française voor te zijn) geven het goede voorbeeld: nergens een keurig getrimd exemplaar te bekennen, wel pony’s in perfect nonchalante toestand. Een beetje plukkerig, een beetje warrig, maar vooral moeiteloos mooi. Eigenlijk zoals al die andere Franse beautylooks. Neem jij er ook een?

Franse franje-tips

  1. Ben je nog ponyloos, kun je het knippen ervan het beste aan de haarstylist overlaten. Een goede weet precies wat je bedoelt met een French fringe. En zo niet, vraag je gewoon beleefd om “niet te recht en niet te glad, s’il vous plaît”.
  2. Eenmaal voorzien van een fringe kun je hem prima zelf bijhouden (doet Caroline de Maigret ook), want perfectie is het laatste wat je wilt. Top haarstylist Matt Fugat: “Bind je haar in een staart en bepaal met een kam tot waar je pony getrimd mag worden. Hou je schaar verticaal en maak kleine knipjes tot precies onder je kam vanaf het midden van je pony richting de zijkanten.” Doe dit trouwens alleen in droog haar, dan knip je hem nooit te kort.
  3. Door je pony te drogen aan de buitenlucht, komt er vanzelf de gewenste textuur in. Je zou er van tevoren een verzorgende en verstevigende mousse doorheen kunnen kneden, dat versterkt het effect. Erná een volumepoedertje aanbrengen kan ook. Vooral niet te moeilijk doen, daar gaat het om.
  4. Op dagen dat je je haar niet wast, frist een droogshampoo de aanzet van je fringe snel op. De matte finish krijg je erbij cadeau.

Author Lot
Lot