1Vaseline
Uitgelicht

Vaseline: een veelzijdig beautyproduct

Door: Conny
30/08/2016

Weet je eigenlijk wat vaseline precies is? Het is een petroleum jelly, gemaakt van wax en olie en werd vroeger gebruikt om wonden te helen. Toen werd het ook wel ‘wonder jelly’ genoemd, wat het is feite ook is. Wanneer je mag kiezen welke beautyproducten je meeneemt naar een onbewoond eiland, staat Vaseline ongetwijfeld met stip op één. Zeker na het lezen van dit artikel!

Droge plekjes
Droge en ruwe plekjes op de huid zijn de bekendste voorbeelden waarvoor je Vaseline gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld een schaafwond hebt en de huid eromheen trekt tijdens het helen, helpt een beetje Vaseline om de huid soepel te houden.

Nachtcrème

Vaseline legt een laagje op de huid, waardoor het vocht dat in de huid zit niet kan verdampen. Dit is meteen de reden waarom Vaseline een ideale nachtcreme is. Zeker in de herfst of winter, wanneer je huid droog en trekkerig aanvoelt, werkt het ontzettend goed. Breng op een schone huid een laagje Vaseline aan en slaap hier de hele nacht mee. Je wordt wakker met een zijdezacht en rozig gezicht.

Highlighter
Ooit Vaseline geprobeerd als highlighter? Je creëert er een dewy look mee door het aan te brengen op je jukbeenderen en bijvoorbeeld op de cupidoboog boven je lippen. Ook op het ooglid of je wimpers, geeft Vaseline een gezonde glans.

Lipgloss

Gebruik je vaak matte lipstick, maar mag de textuur wel wat romiger? Breng dan na het aanbrengen van je lipstick nog een laagje vaseline aan op je lippen. Zo heb je toch een matte en intensieve kleur, maar wel het gevoel van goed gehydrateerde lippen

Haargel

Fan van de wetlook? Dan is Vaseline een goede vervanger van haarwax! Ook wanneer je bij vochtig weer last hebt van pluizig haar rondom je gezicht, strijk je die plukjes gemakkelijk glad met vaseline.

Hand- en voetcrème

Vaseline op je handen en voeten is perfect voor ’s nachts. Smeer je handen royaal in met Vaseline en stop je handen in plastic handschoentjes (bijvoorbeeld handschoenen voor het verven van je haar). Je voeten smeer je ook goed in en verstop je in ruime sokken of plastic zakjes. Na een goede nachtrust merk je dat handen en voeten zo zacht als babybillen zijn en dat kloven verdwijnen.

Eczeem

Vaseline kan ook uitkomst bieden bij eczeem. Vaak wordt dit al geadviseerd bij kindereczeem, maar ook wanneer je er later last van hebt, is het een oplossing voor droge, droge en jeukende plekjes op het lichaam of in je gezicht.

Insectenbeten

Gestoken door een mug of met je huid langs een brandnetel gegaan? Smeer er wat Vaseline op, want dit heeft een verzachtende werking voor de huid en zorgt voor een betere genezing van de huid.

Author Conny
Conny