Tips Vet Haar
Uitgelicht

5x tips om vet haar te voorkomen

Door: Marit
4/04/2017

Vet haar is vaak slap, futloos en moeilijk om in model te brengen. Het is geen feest als je haar weer eens niet meewerkt. Wij hebben een aantal tips voor je hoe je vet haar tegen gaat.

Veel talgvet

Het grote probleem rondom vet haar is dat het uiterlijk van je haar niet ten goede komt. Vrouwen kunnen hierdoor minder goed in hun vel zitten en onzeker zijn. Maar geloof ons, er zijn best veel vrouwen met hetzelfde probleem.

Vet haar ontstaat doordat er te veel talgvet in je haar zit. Dit vet zit vaak op de hoofdhuid en daar vermengt het talg zich met zweet waardoor het nog vetter wordt. Je begrijpt dat wanneer je je haar borstelt, je het vet juist alleen maar verspreidt door je hele haar.

Alsmaar je haar wassen heeft vaak geen zin. Het aanmaken van het talgvet heeft namelijk te maken met je hormonen en dit proces blijft doorgaan. Hieronder vind je een aantal tips wat je kunt doen tegen vet haar.

Vet Haar Voorkomen

5x tips tegen vet haar

 1. Douche met een lagere temperatuur
  Het aanmaken van veel talgvet komt voornamelijk door douchen op een (te) hoge temperatuur. Douche dus met een lagere temperatuur om het aanmaken van te veel talgvet te voorkomen.
 2. Niet te vaak je haar wassen
  Het is niet goed voor je haar om het elke dag te wassen. Wij raden 2 tot 3 keer per week aan. Tijdens het wassen verwijder je namelijk de natuurlijke vetten van je hoofdhuid. Er wordt dan weer meer talg (heb je hem weer) aangemaakt. Daardoor wil jij je haar weer wassen en zo blijf je doorgaan. In het begin merk je dat je haar nog steeds snel vet is. Maar je haar raakt snel gewend aan deze nieuwe cyclus.
 3. Conditioner alleen gebruiken voor de haarpunten
  De hoofdhuid hoeft niet gemasseerd te worden met conditioner. Zorg dat je de conditioner alleen aanbrengt op de haarpunten. Zo voorkom je dat er nog spul achterblijft op je hoofdhuid.
 4. Verschoon je lakens vaak genoeg
  Het is belangrijk om je kussensloop schoon te houden. Je begrijpt dat als jij een aantal weken op hetzelfde kussen ligt, je haar na een nacht woelen in bed weer een stuk vetter is de volgende ochtend.
 5. Tijdelijk uit de weg gaan: gebruik droogshampoo
  Heb je vanavond nog een feestje en echt geen tijd om je haar te wassen en föhnen? Dan is droogshampoo een tijdelijke oplossing. Droogshampoo absorbeert vetten en hierdoor heeft het haar geen kans om er vet uit te zien. Gebruik droogshampoo niet te vaak, want het zal na een tijdje weer meer talg aan gaan maken. Maar voor last minute: de ideale oplossing!
14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit