Vetpercentage Meten 2
Get in shape

Get in shape the easy way: vetpercentage meten met de TomTom Touch

Advertorial
Door: Juul
9/05/2017

Richting de zomer werken we maar al te graag aan onze gezondheid én bijkomende uiterlijke voordelen. Maar we weten ook dat het niet altijd makkelijk is. Charlotte van lifestyle en foodblog Charlie's Kitchen geeft je de hele week makkelijke en leuke tips om fitter te worden. Ze laat zien dat gezond leven helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En er komt geen strak dieet- of sportschema aan te pas, beloofd. Vandaag neemt Charlotte activity tracker TomTom Touch onder de loep.

Meet je lichaamssamenstelling met één druk op de knop

Hoe fijn is het, als je met een simpele druk op de knop te weten komt of je goed op weg bent om bijvoorbeeld je vetpercentage te verlagen of spiermassa te verhogen? Deze meting bestaat en is geïntegreerd in de TomTom Touch. Het is daarmee de eerste fitnesstracker die je stappen, calorieën, slaappatroon, hartslag, en dus ook je vetpercentage en spiermassa meet. Direct vanaf je pols. Wil je dus niet alleen stappen tellen, maar echt meer halen uit je activity tracker? Dan zit je bij de TomTom Touch Activity Tracker goed.

Je lichaamssamenstelling is - volgens ons - namelijk een stuk interessanter dan je BMI (Body Mass Index) of puur het gewicht wat je op de weegschaal ziet staan. Je BMI wordt uitgedrukt in een vaag indexcijfer en vertelt je niet precies waar je lichaam uit bestaat (lichaamsvet, spieren en andere elementen zoals botten en water). Interessanter is het dus om te ontdekken hoe fit je bent door de percentages van je lichaamsvet en spiermassa te meten. Zo kom je erachter wat voor jou werkt, signaleer je trends en blijf je gemakkelijker op koers.

Tip #2 van Charlie's Kitchen: "Om je vetpercentage te verlagen is - naast voldoende beweging - gezonde voeding erg belangrijk. Maak daarom een boekje met lekkere en gezonde recepten, zodat je altijd iets hebt om op terug te vallen."

#GetGoing

Naast de lichaamsmeting, houdt de TomTom Touch je natuurlijk ook op de hoogte van jouw sportieve vooruitgang door de ingebouwde hartslagmeter en activity tracker. Volg je voortgang op verschillende sporten en workouts en stel dagelijkse en wekelijkse doelen. Hij registreert eenvoudig je stappen, afstand, actieve tijd, aantal verbrande calorieën, hartslag en slaapstand; 24/7 inzicht dus.

Natuurlijk wordt dit alles heel handig gekoppeld aan je smartphone. In de TomTom Sports app vind je in één overzicht je persoonlijke statistieken en inzichten terug. Analyseer ze, bekijk je voortgang en deel je resultaat met vrienden. Zo weet je precies of je er een 'stapje' bij moet zetten, of al lekker bezig bent.

TomTom Touch

De TomTom Touch

De TomTom Touch is dus geen standaard en 'simpele' activity tracker. Met een scala aan handige functies is dit echt een topper als je op zoek bent naar een 'personal body tracker'.

Hij meet namelijk:

  • Jouw hartslag tijdens het sporten of juist tijdens rust;
  • Jouw lichaamssamenstelling (spiermassa, vetpercentage);
  • Jouw verbrande calorieën;
  • Je actieve minuten (stappen, afstand en andere vormen van sport).

Daarnaast blijf je net als bij andere activity trackers ook gewoon connected door notificaties van je belletjes en berichten.

Nog even over die meting van je lichaamssamenstelling:

De TomTom Touch meet jouw lichaamssamenstelling met dezelfde technologie die slimme weegschalen gebruiken, namelijk; BIA (dit staat voor bio-elektrische impedantieanalyse). Dit betekent dat de TomTom Touch een niet voelbare elektrische impuls door jouw lichaam stuurt. Aan de hand van de gegevens die zo binnengehaald worden, berekent de TomTom Touch jouw lichaamsvet en spiermassa.

Wanneer kun je dit het beste meten?

Je lichaamssamenstelling kan op elk moment worden gemeten, maar veel factoren zoals oefeningen, eten en hydratie kunnen een enkele meting beïnvloeden en dus dagelijkse wisselingen veroorzaken. Probeer de meting daarom elke dag op hetzelfde tijdstip uit te voeren en zorg ervoor dat je voldoende hebt gedronken voor een nauwkeuriger meetresultaat.

Wat is een 'normaal' vetpercentage?

Goed om te weten, is dat vrouwen over het algemeen een hoger vetpercentage hebben dan mannen. Voor mannen geldt gemiddeld een vetpercentage van 18% tot 25%, voor vrouwen 25% tot 31%. Leeftijd speelt daarbij ook een belangrijke rol.

Voor vrouwen in de leeftijd van 17 tot en met 29 jaar ligt een gezond vetpercentage tussen de 20% en 25%. Voor vrouwen tussen de 30 tot en met 39 jaar is een vetpercentage van 25% tot 27,5% gezond. Voor vrouwen boven de 40 jaar geldt een gemiddeld gezond vetpercentage van 30%.

Note: Alles onder en boven de genoemde vetpercentages brengt mogelijk gezondheidsrisico’s met zich mee. Of er dan ook echt een gezondheidsrisico is kan alleen een dokter bepalen. Maak je je ernstige zorgen over je vetpercentage, raadpleeg dan je huisarts. Hij of zij kan je adviseren hoe je aan je vetpercentage moet werken en of het wel echt nodig is.

Vetpercentage Meten 1
TomTom Touch HR - Activity tracker - Zwart - Small

TomTom Touch HR - Activity tracker - Zwart - Small

Plus- en minpunten van de TomTom Touch HR Activity tracker Meet lichaamsstelling zoals vet- en spiermassameter Meet je hartslag Toont binnen…

Juul1
Juul