Fitbit Charge 2 Woman Evening Lifestyle
Uitgelicht

Meet deze Vierdaagse je stappen en hartslag met de Fitbit Charge 2

Advertorial
11/07/2018

Haal deze Vierdaagse het maximale uit jezelf. Ga goed voorbereid op stap met de Fitbit Charge 2 activity tracker. Die meet niet alleen je stappen en hartslag, maar je ontvangt ook de notificaties van je mobiel. Die kan dus lekker in je broek- of rugzak blijven zitten. Wel zo gemakkelijk als je aan het wandelen bent.

Check yourself

Je hebt maanden geoefend voor de Vierdaagse en je wilt deze niet alleen uitlopen, maar ook een goede tijd neerzetten. Daarom ga je goed voorbereid van start. Dat betekent dat je voor de juiste kleding en schoenen zorgt, maar je bent ook uitgerust met de laatste technologische snufjes. Omdat je niets aan het toeval wilt overlaten, wil je precies weten hoe het met je gezondheid is gesteld tijdens het lopen. Dat kan met de Fitbit Charge 2 om je pols. De PurePulse-hartslagmeter laat je weten hoeveel je van je lichaam vraagt. Ook kun je precies zien hoeveel calorieën je verbrandt.

Wandel jezelf gezond

Van wandelen blijf je fit en gezond. De voordelen ten opzichte van hardlopen zijn dat het veel minder belastend is voor je gewrichten, spieren en pezen. Je wil deze Vierdaagse natuurlijk het maximale uit jezelf halen, zonder jezelf in het rood te lopen. Met de hartslagmeter van de Fitbit Charge 2 kun je de juiste intensiteit van je wandeling bepalen. Het helpt je om bij een lange wandeltocht over vlak land een constante snelheid aan te houden. Heb je bijvoorbeeld wind tegen dan kun je met behulp van de hartslagmeter ervoor zorgen dat je het maximale tempo aanhoudt, zonder dat je jezelf over de kop loopt. Overigens heb je bij rustig wandelen een hartslag van ongeveer 100; deze loopt op tot ongeveer 120 bij stevig doorstappen.

Verbrand calorieën

Hoe leuk is het als je tijdens het wandelen een appje krijgt met aanmoedigingen? Dat helpt je er doorheen als je op je laatste benen loopt. Je hoeft niet de hele tijd je telefoon uit je (rug)zak te halen, want je ontvangt notificaties gewoon op je Fitbit.

Welk weer het is, is van essentieel belang tijdens het wandelen. Met de Fitbit Charge 2 check je het laatste weerbericht snel en gemakkelijk. Natuurlijk doe je aan de Vierdaagse mee om de sportieve uitdaging en de gezelligheid. Maar wist je dat je van wandelen ook nog eens flink afvalt? Een vrouw van gemiddelde lengte, met een gewicht van ongeveer zestig kilo verbrandt bij een tempo van vijf kilometer per uur ongeveer zestig kilocalorieën per kilometer. Als je het tempo opschroeft naar 6,5 kilometer per uur dan stijgt het aantal calorieën dat je verbrandt naar zeventig per kilometer. Met de Fitbit Charge 2 kun je dit precies bijhouden.

De activity tracker is er trouwens in zeven kleuren en de batterijduur is 7.200 uur. Je komt er dus de hele Vierdaagse mee door, zonder dat je hoeft op te laden. Ideaal!