Haar Vlechten 1
How to

Vlechten: eenvoudige en gave trends

Door: Marit
29/06/2017

Zin een mooie vlecht? Dat kun je heel gemakkelijk zelf doen. Wij geven je tips voor drie trendy soorten haarvlechten die je in een handomdraai gecreëerd hebt.

Trendy vlechten

Op het internet zijn talloze video's te vinden met instructies hoe je je haar moet vlechten. Alles is mogelijk en het is zo moeilijk en gek te maken als je zelf wilt. Wij hebben drie verschillende vlechten voor je uitgelicht met inspiratiefoto's ter ondersteuning.

1. Watervalvlecht

De watervalvlecht ziet er stijlvol uit en is perfect voor verschillende gelegenheden. Het model van de vlecht lijkt erg moeilijk, maar als je het zelf gaat proberen valt het gelukkig best mee. Deze vlecht is de laatste tijd erg populair en je ziet het bij jong en oud. Denk dus vooral niet dat je te oud bent, want de watervlecht maakt jouw look helemaal af. De watervalvlecht is ook te maken met mooie pijpenkrullen of lang steil haar. Je kunt de vlecht ook nog wat opleuken met haaraccessoires, zoals een haarclip of deze haarkristallen van Jwel U.

Het is belangrijk om je haar eerst goed uit te kammen zodat er geen klitten of knopen meer in je haar zitten. Verdeel je haar links en rechts in twee gelijke stukken en begin met vlechten. Aan beide kanten start je aan het begin van je hoofd met vlechten en werk je steeds meer naar achter toe. Je pakt met elk nieuw vlechtje, een plukje van de vorige mee. Als je achter de twee vlechten hebt, laat je ze samenkomen in een nieuwe vlecht die met de rest van je losvallende haar samenkomt.

2. Haarbandvlecht

De haarbandvlecht is een erg populaire haartrend. Deze vlecht zit als een haarband in je haar. Ook deze vlecht is eenvoudig zelf te maken zonder al te veel gedoe. Het is belangrijk dat je de vlecht goed strak maakt, maar pas op dat je niet te enthousiast te werk gaat. Als de vlecht te strak is getrokken vanaf je hoofdhuid, kan dit voor een vervelend gevoel in je nek zorgen. Probeer dus niet te veel in de spiegel te kijken, maar je haar losjes en op gevoel te vlechten.

Hoe ga je te werk? Je creëert eigenlijk een haarband met je eigen haar. Kam ook hier weer je haar goed uit zodat er geen klitten meer in je haar zitten. Kijk voor jezelf waar je wilt dat de haarbandvlecht begint; het maakt niet uit aan welke kant. Trek met je kam een scheiding van links naar rechts en kam het haar voor de scheiding (richting je voorhoofd) over je gezicht naar voren. Maak dit haar vast met een elastiekje of haarclip. Kam de rest van je haar netjes naar achteren zodat je de scheiding goed ziet. Hierna is het belangrijk dat je je hoofd schuin houdt en begint met vlechten. Pak met elke beweging een nieuwe klein plukje mee zodat de haarband steeds dikker wordt. Ben je klaar? Bind de vlecht vast met een elastiekje en je haarband vlecht is ready to shine.

3. Visgraatvlecht

De visgraatvlecht is een bekende. Je ziet deze vlecht veel in tijdschriften en op allerlei beautyblogs. Het is belangrijk dat je de basistechniek van de visgraat vlecht onder de knie krijgt, zodat je kunt experimenteren met allerlei creaties. Je maakt jouw haar hip met gekleurde linten, veren of extensions. Jwel U heeft haarextensions in verschillende kleuren om ze matchend te maken bij je outfit. Deze lila haarextensions van Jwel U zijn een leuke toevoeging aan je vlecht voor deze zomer.

Bij de visgraatvlecht zorg je dat je haar goed is uitgekamd. Verdeel je haar weer in twee gelijke stukken en pak links en rechts vanaf boven een plukje haar. Deze trek je strak zodat je eigenlijk een soort 'kruis-effect' krijgt op de achterkant van je haar. Dit blijf je telkens herhalen totdat er geen losvallend haar meer over is en je een lange vlecht hebt. Maak de vlecht vast met een elastiekje en tada: daar is je visgraatvlecht!

Tip: zorg ervoor dat je de vlecht telkens strak blijft aantrekken, anders valt 'ie snel uit elkaar.

14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit